1. U posudi srednje veličine pomiješajte sušeno voće. Prelijte čajem. Pokrijte i ostavite na hladnom mjestu preko noći da nabubri i upije čaj.
  2. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Posudu za kruh obložite papirom za pečenje koji će vam sa svake duže strane viriti 4 cm.
  3. Prosijte brašno, mješavinu začina i sol u veliku zdjelu; dodajte smeđu šećer. Umiješajte mješavinu voća (i bilo što od tekućine što vam je preostalo) i jaje dok se sve ne poveže. Tijesto bi trebalo biti tako da kad ga zagrabite žlicom, da lako pada. Ako je pregusto, dodajte malo mlijeka. Prebacite mješavinu u kalup. Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha, 50 do 55 minuta. Ostavite da se kolač hladi u kalupu 10 minuta, a zatim ga izvadite i pustite da se ohladi do kraja.
  4. Narežite kolač i poslužite, a ako želite, obilato ga premažite maslacem. Ovaj kolač, dobro zamotan u prianjajuću foliju, može stajati na sobnoj temperaturi do tri dana; kriške možete i tostirati ako želite.

Sastojci

  • 65 g sušenih ribiza
  • 65 g grožđica
  • 65 g sušenih smokvi, narezanih na kockice od 1 cm
  • 65 g sušenih breskvi, narezanih na kockice od 1 cm
  • 65 g suhih šljiva, narezanih na kockice od 1 cm
  • 1 šalica vrućeg čaja Assam ili drugog jakog crnog čaja
  • 205 g samodizajućeg brašna
  • 2 žličice mješavine začina ras el hanout
  • ¼ žličice soli
  • 80 g smeđeg šećera
  • 1 veliko jaje, blago istučeno
  • punomasno mlijeko
  • maslac sobne temperature za posluživanje (proizvoljno)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve