Marokanska torta od voća
Recept iz: Martha Stewart
- U posudi srednje veličine pomiješajte sušeno voće. Prelijte čajem. Pokrijte i ostavite na hladnom mjestu preko noći da nabubri i upije čaj.
- Zagrijte pećnicu na 190 °C. Posudu za kruh obložite papirom za pečenje koji će vam sa svake duže strane viriti 4 cm.
- Prosijte brašno, mješavinu začina i sol u veliku zdjelu; dodajte smeđu šećer. Umiješajte mješavinu voća (i bilo što od tekućine što vam je preostalo) i jaje dok se sve ne poveže. Tijesto bi trebalo biti tako da kad ga zagrabite žlicom, da lako pada. Ako je pregusto, dodajte malo mlijeka. Prebacite mješavinu u kalup. Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha, 50 do 55 minuta. Ostavite da se kolač hladi u kalupu 10 minuta, a zatim ga izvadite i pustite da se ohladi do kraja.
- Narežite kolač i poslužite, a ako želite, obilato ga premažite maslacem. Ovaj kolač, dobro zamotan u prianjajuću foliju, može stajati na sobnoj temperaturi do tri dana; kriške možete i tostirati ako želite.
Sastojci
- 65 g sušenih ribiza
- 65 g grožđica
- 65 g sušenih smokvi, narezanih na kockice od 1 cm
- 65 g sušenih breskvi, narezanih na kockice od 1 cm
- 65 g suhih šljiva, narezanih na kockice od 1 cm
- 1 šalica vrućeg čaja Assam ili drugog jakog crnog čaja
- 205 g samodizajućeg brašna
- 2 žličice mješavine začina ras el hanout
- ¼ žličice soli
- 80 g smeđeg šećera
- 1 veliko jaje, blago istučeno
- punomasno mlijeko
- maslac sobne temperature za posluživanje (proizvoljno)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Ukrasni kolačići
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom
Recepti Martha Stewart
Mesna pita s hrskavom koricom