Marinirani inćuni (svježi) s kaperima
Recept iz: David Skoko
Priprema:
Inćune očistiti od glave i utrobe te odkostiti. Odkoštene filete inćuna isprati kroz vodu u koju smo stavili puno leda te posložiti na kuhinjski papir da se posuše prije mariniranja.
Blago posolimo dno dublje staklene posude te posložimo inćune. Blago posolimo i popaprimo s druge strane te prekrijemo s na ploške rezanim ljubičastim lukom (rezati mandolinom).
Začinjenu ribu prelijemo domaćim octom. Prekrijemo prozirnom folijom te ostavimo u frižideru da se marinira 2-3 h. može i malo duže ako želite više kiselosti.
Inćune izvadimo iz octa te posušimo. Posložimo inćune na tanjur te garniramo „prstenovima“ luka i ukiseljenim plodovima kapera i pokapamo maslinovim uljem.
Sastojci
- Namirnice
- 600 g svježih inćuna
- 1 glavica ljubičastog luka
- ukiseljeni plod kapera (najčešće se koriste ukiseljeni pupoljci cvijeta kapera - mi ćemo koristiti plod)
- sol i papar
- 3 režnja češ
- crveni vinski ocat
- maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira