KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Ok
advertisement
Napredno pretraživanje emisijaPretraži

Marinirani inćuni (svježi) s kaperima

Ocjena 0/5

 Priprema:

 Inćune očistiti od glave i utrobe te odkostiti. Odkoštene filete inćuna isprati kroz vodu u koju smo stavili puno leda te posložiti na kuhinjski papir da se posuše prije mariniranja.

Blago posolimo dno dublje staklene posude te posložimo inćune. Blago posolimo i popaprimo s druge strane te prekrijemo s na ploške rezanim ljubičastim lukom (rezati mandolinom).

Začinjenu ribu prelijemo domaćim octom. Prekrijemo prozirnom folijom te ostavimo u frižideru da se marinira 2-3 h. može i malo duže ako želite više kiselosti.

Inćune izvadimo iz octa te posušimo. Posložimo inćune na tanjur te garniramo „prstenovima“ luka i ukiseljenim plodovima kapera i pokapamo maslinovim uljem.


Za djecu:
da
Za vegetarijance:
ne
Recept od: David Skoko