Marinirani inćuni (svježi) s kaperima

 Priprema:

 Inćune očistiti od glave i utrobe te odkostiti. Odkoštene filete inćuna isprati kroz vodu u koju smo stavili puno leda te posložiti na kuhinjski papir da se posuše prije mariniranja.

Blago posolimo dno dublje staklene posude te posložimo inćune. Blago posolimo i popaprimo s druge strane te prekrijemo s na ploške rezanim ljubičastim lukom (rezati mandolinom).

Začinjenu ribu prelijemo domaćim octom. Prekrijemo prozirnom folijom te ostavimo u frižideru da se marinira 2-3 h. može i malo duže ako želite više kiselosti.

Inćune izvadimo iz octa te posušimo. Posložimo inćune na tanjur te garniramo „prstenovima“ luka i ukiseljenim plodovima kapera i pokapamo maslinovim uljem.

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 600 g svježih inćuna
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • ukiseljeni plod kapera (najčešće se koriste ukiseljeni pupoljci cvijeta kapera - mi ćemo koristiti plod)
  • sol i papar
  • 3 režnja češ
  • crveni vinski ocat
  • maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve