Marinirani bijeli ovčji sir
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a zapravo je ukusna kombinacija sira; jedna od njenih najdražih namirnica.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 2 obroka:250 g ovčjeg sira 2 ljute paprike (crvena žuta) svježe bilje po želji (majčina dušica kadulja matičnjak ružmarin) 1 žličica mješavine papra 150 ml maslinova ulja
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Sir narežite na kockice
- 2. Dio sira stavite u staklenku, dodajte zrna šarenog papra, biljke – majčinu dušicu, kadulju, matičnjak, ružmarin, ponovno sir, raspolovljene ljute paprike, papar, bilje i ponovno sir. Ulijte maslinovo ulje i zatvorite staklenku. Marinirajte bar 2-3 dana.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama