Marinirani bijeli ovčji sir

Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a zapravo je ukusna kombinacija sira; jedna od njenih najdražih namirnica.

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 2 obroka:250 g ovčjeg sira 2 ljute paprike (crvena žuta) svježe bilje po želji (majčina dušica kadulja matičnjak ružmarin) 1 žličica mješavine papra 150 ml maslinova ulja

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Sir narežite na kockice
  • 2. Dio sira stavite u staklenku, dodajte zrna šarenog papra, biljke – majčinu dušicu, kadulju, matičnjak, ružmarin, ponovno sir, raspolovljene ljute paprike, papar, bilje i ponovno sir. Ulijte maslinovo ulje i zatvorite staklenku. Marinirajte bar 2-3 dana.

Povezani recepti

Vidi sve