Margarita od jagode i metvice
Recept iz: Filipa Gomes
Ukusno meksičko jelo mora početi s dobrom margaritom.
Narežite 300 g jagoda na komadiće. Stavite ih u mikser i dodajte im pola šalice tekile. Dodajte i dvije žlice likera od naranče, dvije žlice limunova soka, četiri žlice šećera i osam listića metvice.
Odmah sve miksajte, zatim dodajte nekoliko kocki leda i ponovno miksajte.
Na kraju okrenite čašu za koktel naopako na tanjur s limunovim sokom. Rubove čaše uvaljajte u mješavinu korice limuna i šećera i vaša margarita od jagode i metvice spremna je za posluživanje.
Narežite 300 g jagoda na komadiće. Stavite ih u mikser i dodajte im pola šalice tekile. Dodajte i dvije žlice likera od naranče, dvije žlice limunova soka, četiri žlice šećera i osam listića metvice.
Odmah sve miksajte, zatim dodajte nekoliko kocki leda i ponovno miksajte.
Na kraju okrenite čašu za koktel naopako na tanjur s limunovim sokom. Rubove čaše uvaljajte u mješavinu korice limuna i šećera i vaša margarita od jagode i metvice spremna je za posluživanje.
Sastojci
- 300 g jagoda ½ šalice tekile 2 žlice likera od naranče 6 žlica šećera 8 listova metvice sok i korica limuna kocke leda
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira