Manti sa zrncima nara
Recept iz: Sara La Fountain

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj. Otada je snimila nekoliko emisija namijenjenih kulinarstvu i životnom stilu.
Sastojci
- 450 g brašna
- 3 velika jaja žumanjak
- 50 ml soka od cikle i nara (50 : 50)
- 15 ml maslinova ulja
- Punjenje
- 75 g sjeckane janjetine
- 125 g sitno sjeckane junetine
- sitno narezani luk
- sitno narezani češanj češnjaka
- 100 g svježeg špinata
- 5-10 g svježeg origana
- 5 g soli
- 5 g papra
- šaka svježeg peršina
- šaka svježe metvice
- Umak od maslaca i pinjola
- 100 g maslaca
- 100 g pinjola
- prstohvat soli
- 5 g sušene kadulje ili prstohvat svježe kadulje
- Dodatak
- 50 g koštica nara
- 150 g sira lora
- 50 g parmezana
- 50 ml octa od nara
- Listovi svježe metvice
- 5 g praha od koštica nara (po želji)
Priprema
- Tijesto
- 1. Brašno uspite u posudu ili na radnu plohu u kuhinji. Dodajte jaja i ostale sastojke i mijesite 10-15 minuta. Umotajte u kuhinjsku foliju i stavite u pećnicu na 30 minuta.
- Punjenje
- 1. Sitno nasjeckani luk i češnjak s maslinovim uljem stavite u tavu i pržite na srednjoj vatri. Dodajte špinat i pirjajte još malo dok se tekućina od špinata ne povuče. Malo pričekajte da se smjesa ohladi. U posudu stavite sjeckano meso, svježi origano, sol, papar i dobro promiješajte. Potom dodajte ohlađenu smjesu luka i špinata.
- Manti i umak
- 1. Valjkom za tijesto ili strojem za tjesteninu razvaljajte tijesto. Tijesto mora biti poprilično tanko (gotovo prozirno). Razrežite tijesto na male kvadrate i mante napunite smjesom od mesa. U velikom loncu zakuhajte vodu. Mante kuhajte otprilike 3-4 minute.
- 2. Istodobno pripremite i umak. U tavi rastopite maslac. Dodajte kadulju, sol i pinjole. Pinjole pržite nekoliko minuta, dok ne dobiju boju, no pripazite da maslac ne zagori. Poslužite mante s umakom od maslaca. Po vrhu pospite sir lor, koštice nara i svježu metvicu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha