Manti sa zrncima nara

Priprema:

Tijesto

 

Brašno uspite u posudu ili na radnu plohu u kuhinji. Dodajte jaja i ostale sastojke i mijesite 10-15 minuta. Umotajte u kuhinjsku foliju i stavite u pećnicu na 30 minuta.

 

 

Punjenje

 

Sitno nasjeckani luk i češnjak s maslinovim uljem stavite u tavu i pržite na srednjoj vatri. Dodajte špinat i pirjajte još malo dok se tekućina od špinata ne povuče. Malo pričekajte da se smjesa ohladi. U posudu stavite sjeckano meso, svježi origano, sol, papar i dobro promiješajte. Potom dodajte ohlađenu smjesu luka i špinata.

 

Manti i umak

 

Valjkom za tijesto ili strojem za tjesteninu razvaljajte tijesto. Tijesto mora biti poprilično tanko (gotovo prozirno). Razrežite tijesto na male kvadrate i mante napunite smjesom od mesa. U velikom loncu zakuhajte vodu. Mante kuhajte otprilike 3-4 minute.

 

Istodobno pripremite i umak. U tavi rastopite maslac. Dodajte kadulju, sol i pinjole. Pinjole pržite nekoliko minuta, dok ne dobiju boju, no pripazite da maslac ne zagori. Poslužite mante s umakom od maslaca. Po vrhu pospite sir lor, koštice nara i svježu metvicu.

Sastojci

  • Tijesto450 g brašna 3 velika jaja žumanjak 50 ml soka od cikle i nara (50 : 50) 15 ml maslinova uljaPunjenje75 g sjeckane janjetine 125 g sitno sjeckane junetine sitno narezani luk sitno narezani češanj češnjaka 100 g svježeg špinata 5-10 g svježeg origana 5 g soli 5 g papra šaka svježeg peršina šaka svježe metviceUmak od maslaca i pinjola100 g maslaca 100 g pinjola prstohvat soli 5 g sušene kadulje ili prstohvat svježe kaduljeDodatak50 g koštica nara 150 g sira lora 50 g parmezana 50 ml octa od nara Listovi svježe metvice 5 g praha od koštica nara (po želji)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve