Manti sa zrncima nara

Manti sa zrncima nara

Opis

Priprema:

Tijesto

 

Brašno uspite u posudu ili na radnu plohu u kuhinji. Dodajte jaja i ostale sastojke i mijesite 10-15 minuta. Umotajte u kuhinjsku foliju i stavite u pećnicu na 30 minuta.

 

 

Punjenje

 

Sitno nasjeckani luk i češnjak s maslinovim uljem stavite u tavu i pržite na srednjoj vatri. Dodajte špinat i pirjajte još malo dok se tekućina od špinata ne povuče. Malo pričekajte da se smjesa ohladi. U posudu stavite sjeckano meso, svježi origano, sol, papar i dobro promiješajte. Potom dodajte ohlađenu smjesu luka i špinata.

 

Mantii umak

 

Valjkom za tijesto ili strojem za tjesteninu razvaljajte tijesto. Tijesto mora biti poprilično tanko (gotovo prozirno). Razrežite tijesto na male kvadrate i mante napunite smjesom od mesa. U velikom loncu zakuhajte vodu. Mante kuhajte otprilike 3-4 minute.

 

Istodobno pripremite i umak. U tavi rastopite maslac. Dodajte kadulju, sol i pinjole. Pinjole pržite nekoliko minuta, dok ne dobiju boju, no pripazite da maslac ne zagori. Poslužite mante s umakom od maslaca. Po vrhu pospite sir lor, koštice nara i svježu metvicu.

Sastojci

Tijesto

  • 450 g brašna
  • 3 velika jaja
  • žumanjak
  • 50 ml soka od cikle i nara (50 : 50)
  • 15 ml maslinova ulja

Punjenje

  • 75 g sjeckane janjetine
  • 125 g sitno sjeckane junetine
  • sitno narezani luk
  • sitno narezani češanj češnjaka
  • 100 g svježeg špinata
  • 5-10 g svježeg origana
  • 5 g soli
  • 5 g papra
  • šaka svježeg peršina
  • šaka svježe metvice

Umak od maslaca i pinjola

  • 100 g maslaca
  • 100 g pinjola
  • prstohvat soli
  • 5 g sušene kadulje ili prstohvat svježe kadulje

Dodatak

  • 50 g koštica nara
  • 150 g sira lora
  • 50 g parmezana
  • 50 ml octa od nara
  • Listovi svježe metvice
  • 5 g praha od koštica nara (po želji)

Povezani recepti