Zagrijte pećnicu na 250 C.

Prerežite male patlidžane na pola po dužini, ostavite peteljku: iz estetičnih razloga, nema veze s okusom, samo mi udovoljite.

Sipajte obično maslinovo ulje u plitki lim za pečenje, pospite sušenim origanom, dodajte patlidžane, prerezanu stranu stavite prema dolje, lagano ih vrtite uokolo. Zatim ih preokrenite tako da prerezana strana gleda prema gore i stavite lim u pećnicu na 15 minuta, što će biti dovoljno da omekšaju i ponegdje dobiju zlatnu boju.

Čim stavite patlidžane u pećnicu, stavite polumjesece crvenog luka u zdjelu i prekrijte ih crvenim vinskim octom i soli.

Pečene patlidžane stavite na pladanj, a sad umiješajte luk iz octa u ekstra djevičansko maslinovo ulje, dodajte usitnjeni češnjak, te za kraj, vodu.

 

Sastojci

  • 500 g malih patlidžana
  • 45 ml maslinovog ulja
  • 5 g sušenog origana
  • 1 mali crveni luk, narezan na tanke polumjesece
  • 45 ml crvenog vinskog octa
  • 4 g krupne morske soli ili 2 g sitne soli
  • 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka, oguljen
  • 25 ml hladne vode
  • nekoliko grančica svježeg origana (po želji)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve