Mali patlidžani s origanom i crvenim lukom
Recept iz: Nigella Lawson
Zagrijte pećnicu na 250 C.
Prerežite male patlidžane na pola po dužini, ostavite peteljku: iz estetičnih razloga, nema veze s okusom, samo mi udovoljite.
Sipajte obično maslinovo ulje u plitki lim za pečenje, pospite sušenim origanom, dodajte patlidžane, prerezanu stranu stavite prema dolje, lagano ih vrtite uokolo. Zatim ih preokrenite tako da prerezana strana gleda prema gore i stavite lim u pećnicu na 15 minuta, što će biti dovoljno da omekšaju i ponegdje dobiju zlatnu boju.
Čim stavite patlidžane u pećnicu, stavite polumjesece crvenog luka u zdjelu i prekrijte ih crvenim vinskim octom i soli.
Pečene patlidžane stavite na pladanj, a sad umiješajte luk iz octa u ekstra djevičansko maslinovo ulje, dodajte usitnjeni češnjak, te za kraj, vodu.
Sastojci
- 500 g malih patlidžana
- 45 ml maslinovog ulja
- 5 g sušenog origana
- 1 mali crveni luk, narezan na tanke polumjesece
- 45 ml crvenog vinskog octa
- 4 g krupne morske soli ili 2 g sitne soli
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka, oguljen
- 25 ml hladne vode
- nekoliko grančica svježeg origana (po želji)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nigella Lawson
Pile s limunom i orzo tjesteninom
Recepti Nigella Lawson
Staromodna sendvič štruca
Recepti Nigella Lawson
Odrezak s eliksirom od inćuna
Recepti Nigella Lawson
Tjestenina s toskanskim keljom i 'Ndujom
Recepti Nigella Lawson
Riblji štapići s bhortom
Recepti Nigella Lawson
Čokoladna torta s maslacem od kikirikija
Recepti Nigella Lawson
Talijansko pečeno pile s paprikom i maslinama
Recepti Nigella Lawson
Čokoladni kolač s maslinovim uljem
Recepti Nigella Lawson
JanjećI kotleti s mentom, čilijem i zlatnim krumpirima
Recepti Nigella Lawson
Tiramisini