Mali kolačići od borovnica

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. 

Sastojci

  • 4 jajeta
  • 3 dl šećera
  • 4 dl brašna
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 1 ¾ dl mlijeka
  • 1 vrećica zamrznutih borovica Glazura od sira100 g margarina za pečenje sobne temperature 1 žličica maslaca sobne temperature 4 dl šećera za glazuru 4 žlice svježeg sira 1 žličica krem sira sobne temperature sjemenke vanilije Džem od borovnica

Priprema

  • 1. Pripremiti tijesto za kolačiće.
  • 2. Pomiješati šećer i maslac.
  • 3. Dodati brašno i prašak za pecivo i nastaviti s miješanjem.
  • 4. Doliti mlijeko i ulje i uliti u kalup za kolačiće  u slojevima: prvo tijesto, zatim čajna žličica borovica i ponovno tijesto.
  • 5. Peći u pećnici na 180 °C 10 do 15 minuta, ovisno o veličini kalupa.
  • 6. Pripremiti glazuru od sira. Pomiješati šećer za glazuru, maslac i margarin. Dodati krem sir, svježi sir i sjemenke vanilije.
  • 7. Izmiješati u glatku smjesu.
  • 8. Na kraju, pripremiti punjenje od borovica.
  • 9. Staviti sve sastojke u posudu i ostaviti smjesu da prokuha dok se malo ne stvrdne. Razmazati glazuru od sira preko kolačića.
  • 10. Na kraju, kad se sve ohladi, preliti džemom od borovica.

Povezani recepti

Vidi sve