Malene tortice od sira s nadjevom od trešnje

Malene tortice od sira s nadjevom od trešnje

Opis

Za 12 tortica promjera 10 cm (Kad se torta ohladi, možete je omotati prozirnom folijom i držati u hladnjaku do tri dana. Zapravo, ukusnija je nakon što cijelu noć provede u hladnjaku. Ostavite je prije posluživanja 20 minuta na sobnoj temperaturi.)

1. Ugrijte pećnicu na 180 °C.
2. Maslacem premažite stijenke 12 kalupa za torte odvojivih stijenki, promjera 10 cm. Kalupe s vanjske strane (uključujući i dno) obložite dvama slojevima folije.
3. Za koru izmeljite graham-krekere u kuhinjskom robotu dok ne budu sitni. Dodajte maslac, šećer i sol te miksajte dok se sve ne sjedini. Rasporedite smjesu ravnomjerno po kalupima. Dnom šalice za mjerenje ili batom za meso utisnite smjesu da dobijete ravnomjeran sloj. Stavite kalupe na lim za pečenje. Pecite dok kora ne bude čvrsta na dodir i zlatnosmeđa, oko 15 minuta. Prebacite kalupe na rešetku da se potpuno ohlade.
4. Napravite smjesu za tortu od sira u njujorškom stilu prema receptu.
5. Izlijte smjesu u pripremljene kalupe. Stavite kalupe u dvije velike, plitke posude za pečenje. Oprezno ulijte vrelu vodu u posude za pečenje tako da dođe do polovice kalupa.
6. Pecite dok se tortice ne stisnu, ali središte im i dalje bude mekano, 15-20 minuta. Isključite pećnicu. Ostavite tortice u pećnici s djelomično otvorenim vratima još jedan sat. Prebacite kalupe na rešetku i ostavite dok se tortice potpuno ne ohlade. Hladite nepokrivene tortice barem šest sati ili preko noći.
7. Rasporedite nadjev od trešanja po torticama i hladite dok se ne stegne, barem dva sata.

Nadjev od trešanja

Dovoljno za šest tortica od sira promjera 10 cm.

1. Uklonite koštice iz trešanja.
2. Stavite 450 g trešanja u kuhinjski robot i usitnite sa šećerom i limunom. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite smjesu kroz gusto cjedilo.
3. Ulijte šalicu pirea od trešnje u mali lonac. Pospite želatinom i ostavite 10 minuta. Kad želatina nabubri, stavite na srednje jak do jak plamen i miješajte dok se ne otopi.
4. Pomiješajte smjesu želatine i trešanja, preostali pire od trešanja i cijele trešnje.
5. Stavite žlicom na tortice od sira.

Napomene

• Stavite 5-6 trešanja po tortici i 2-3 žlice tekućine.
• Hladite dok se ne stegne, barem dva sata.
• Kad ih budete odvajali od kalupa, kuhinjskim plamenikom olakšajte odvajanje želatine od kalupa.

Sastojci

Za koru

  • 20 graham-krekera
  • 10 žlica maslaca
  • otopljenog
  • 3 žlice šećera
  • prstohvat krupne soli

Za tortu

  • 1 smjesa torte od sira u njujorškom stilu

Nadjev od trešanja

  • 1.8 kg tamnih trešanja
  • ½ šalice šećera
  • ½ šalice limunova soka
  • 1 žlica želatine u prahu

Povezani recepti