Male pite od đumbira i kruške
Recept iz: Martha Stewart
- Kora: U procesoru za hranu miksajte brašno, sol, maslac i meki sir sve dok se u smjesi ne formiraju komadići veličine graška.
- Dok procesor još radi, dodajte po 15 ml vode sve dok se smjesa ne počne držati skupa pod vašom rukom. Raspolovite smjesu na dva dijela; oblikujte ih u diskove i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na otprilike 45 minuta.
- Nadjev: U srednje velikoj zdjeli miksajte zajedno jaja i 134 g granuliranog šećera sve dok ne postane gusto i svijetlo žuto. Umiješajte brašno, limunov sok i 1.5 g soli.
- U plitkom loncu, zagrijte 110 g maslaca, sjemenke vanilije i đumbir, na srednje jakoj vatri sve dok maslac ne počne smeđiti, otprilike 5 minuta. Procijedite kroz fino sito u zdjelu s smjesom od jaja, te bacite krupne ostatke. Miješajte dok se sve ne sjedini.
- Otopite preostalih 18 g maslaca u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte kruške i preostalih 15 g šećera i 1.5 g soli; kuhajte miješajući sve dok kruške ne omekane, otprilike 5 minuta. Ostavite da se 10 minuta hladi. Kruške umiješajte u smjesu s jajima.
- Na pobrašnjenoj površini, valjate jedan disk tijesta na 3 mm debljine. Koristeći rezač od 13 cm ili nazubljeni nož, izrežite 5 krugova. Ponovite postupak s drugim diskom. Izrezane krugove nježno pritisnite u 10 malih čašica kalupa za muffine, te napravite rub i nježno zatvorite otvore. Svaku zatim napunite 1/4 nadjeva. Stavite u hladnjak na otprilike 30 minuta.
- U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pecite dok kora i punjenje ne postanu zlatno smeđe, 35-40 minuta. Prebacite na rešetku za hlađenje i ostavite da se hladi otprilike 20 minuta. Najbolje je da se na rešetci ohlade u potpunosti. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Sastojci
- Kora
- 300 g nebijeljenog brašna, plus dodatno za posipanje
- 1 žličicu soli
- 227 g hladnog maslaca, narezan na komade od 6 mm
- 170 g hladnog mekog sira, narezan na manje komade
- 3 do 4 žlice ledene vode
- Nadjev:
- 2 velika jaja
- 150 g granuliranog šećera
- 68 g nebijeljenog brašna
- 2 žlice svježeg limunovog soka
- 1/2 žličice soli
- 128 g maslaca
- 1 štapić vanilije, prerezan po dužini i sjemenke sastrugane
- 45 g sitno ribanog svježeg đumbira
- 2 čvrste, ali zrele kruške, oguljenje i narezane na kocke veličine 6 mm
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom