Opis

  1. Kora: U procesoru za hranu miksajte brašno, sol, maslac i meki sir sve dok se u smjesi ne formiraju komadići veličine graška.
  2. Dok procesor još radi, dodajte po 15 ml vode sve dok se smjesa ne počne držati skupa pod vašom rukom. Raspolovite smjesu na dva dijela; oblikujte ih u diskove i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na otprilike 45 minuta.
  3. Nadjev: U srednje velikoj zdjeli miksajte zajedno jaja i 134 g granuliranog šećera sve dok ne postane gusto i svijetlo žuto. Umiješajte brašno, limunov sok i 1.5 g soli.
  4. U plitkom loncu, zagrijte 110 g maslaca, sjemenke vanilije i đumbir, na srednje jakoj vatri sve dok maslac ne počne smeđiti, otprilike 5 minuta. Procijedite kroz fino sito u zdjelu s smjesom od jaja, te bacite krupne ostatke. Miješajte dok se sve ne sjedini.
  5. Otopite preostalih 18 g maslaca u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte kruške i preostalih 15 g šećera i 1.5 g soli; kuhajte miješajući sve dok kruške ne omekane, otprilike 5 minuta. Ostavite da se 10 minuta hladi. Kruške umiješajte u smjesu s jajima.
  6. Na pobrašnjenoj površini, valjate jedan disk tijesta na 3 mm debljine. Koristeći rezač od 13 cm ili nazubljeni nož, izrežite 5 krugova. Ponovite postupak s drugim diskom. Izrezane krugove nježno pritisnite u 10 malih čašica kalupa za muffine, te napravite rub i nježno zatvorite otvore. Svaku zatim napunite 1/4 nadjeva. Stavite u hladnjak na otprilike 30 minuta.
  7. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pecite dok kora i punjenje ne postanu zlatno smeđe, 35-40 minuta. Prebacite na rešetku za hlađenje i ostavite da se hladi otprilike 20 minuta. Najbolje je da se na rešetci ohlade u potpunosti. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Sastojci

Kora

  • 300 g nebijeljenog brašna, plus dodatno za posipanje
  • 1 žličicu soli
  • 227 g hladnog maslaca, narezan na komade od 6 mm
  • 170 g hladnog mekog sira, narezan na manje komade
  • 3 do 4 žlice ledene vode

Nadjev:

  • 2 velika jaja
  • 150 g granuliranog šećera
  • 68 g nebijeljenog brašna
  • 2 žlice svježeg limunovog soka
  • 1/2 žličice soli
  • 128 g maslaca
  • 1 štapić vanilije, prerezan po dužini i sjemenke sastrugane
  • 45 g sitno ribanog svježeg đumbira
  • 2 čvrste, ali zrele kruške, oguljenje i narezane na kocke veličine 6 mm
  • Šećer u prahu za posipanje

Povezani recepti