Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Također je i televizijski voditelj, voditelj vlastitih TV emisija Spice Journey i 
Recipe For Life, autor knjiga Maha Middle East, Home Cooking i Spice Journey: Adventures in Middle Eastern Cooking i ambasador dobrotvornih organizacija.

Sastojci

  • 750 ml kokosova mlijeka
  • 30 g kukuruznog brašna
  • 1 žlica ružine vodice
  • 75 g šećera
  • Jarkocrveni sirup:
  • 55 g šećera
  • 2 žlice džema od maline bez sjemenki
  • 1 žličica ružine vodice
  • Za ukras:
  • 50 g smrvljenih pistacija
  • 30 g isjeckanog kokosa
  • ½ nara, sjemenke
  • 50 g tankih ploški halve

Priprema

  • Vrijeme hlađenja: 3 sata
  • 1. U malu posudu stavite 125 ml kokosovog mlijeka te dodajte kukuruzno brašno i ružinu vodicu. Miješajte smjesu dok ne postane konzistentna te posudu odložite sa strane.
  • 2. Stavite ostatak kokosovog mlijeka i šećera u tavu te pecite na srednjoj do jakoj vatri. Miješajte dok se šećer ne otopi. Kad se pojave prvi mjehurići na površini, smanjite na laganu vatru. Ulijte malo vruće tekućine u smjesu od kukuruznog brašna kako biste izjednačili temperature dvaju lonaca. Miješajte smjesu dok ne nestanu kukuruzne grudice, te potom vratite u tavu. Kuhajte na laganoj vatri, miješajući bez prestanka 5 do 7 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.
  • 3. Sipajte malabi u 6 do 8 zdjelica. Ostavite neka se kratko ohladi, pokrijte plastičnom folijom i staite u hladnjak na barem 3 sata da se puding zgusne.
  • 4. U međuvremenu, napravite jarkocrveni sirup. Stavite šećer, džem i 60 ml vode u tavicu i miješajte dok se ne sjedine sastojci. Nastavite miješati na srednje jakoj vatri dok šećer ne nestane i smjesa postane glatka. Uklonite tavicu s vatre, dodajte ružinu vodicu pa sve premjestite u manju posudu i stavite u hladnjak.
  • 5. Prilikom serviranja, žličicom pospite hladan sirup na puding i dodajte smrvljene pistacije, komadiće kokosa, šipak i halvu.

Povezani recepti

Vidi sve