1. U tavi s teškim dnom ispecite kockice slanine, dok ne postanu hrskave i zlatne. Maknite s vatre i dodajte mlijeko, ostavite da krčka.
  2. U loncu otopite maslac. Dodajte brašno i pržite ga dok ne poprimi žutu boju i počne krčkati. Dodajte toplo mlijeko sa slaninom i miješajte bez prestanka dok se ne zgusne.
  1. Manite s vatre i dodajte 100g naribane cheddar mješavine i 20g parmezana, miješajte dok smjesa ne postane sjajna i glatka.
  2. Umak začinite s kockom pilećeg temeljca, senfom, sokom limuna, soli i paprom.
  3. Dodajte makarone i mješavinu, prebacite u vatrostalnu posudu i pecite 20 minuta na 180C.

Sastojci

  • 200g makarona, kuhanih u slanoj vodi
  • 100g kockica slanine
  • 20g maslaca
  • 20g brašna
  • 750ml mlijeka
  • 150g mješavina bijelog i crvenog cheddar sira
  • 20g parmezan, naribani
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1/2 kocke pilećeg temeljca
  • Sok polovice limuna
  • Sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve