NAČIN PRIPREME

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C/180 °C s ventilatorom/plin 6. Tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi 10 minuta da ne bude potpuno kuhana. Ocijedite i ostavite sa strane.
  2. Za to vrijeme u malom multipraktiku izmiješajte 200 g graška s češnjakom, bosiljkom, mentom, pinjolima, mascarponeom i parmezanom. Razrijedite s malo maslinovog ulja i začinite solju i paprom.
  3. U tavi otopite maslac pa postupno dodajte brašno i kuhajte dvije minute. Zatim pomalo dodajte povrtni temeljac dok ne dobijete glatki, gusti umak. Dodajte pesto i miješajte dok ne postane glatko. Začiniti po ukusu.
  4. Umak pomiješajte s tjesteninom, dodajte grašak i stavite u vatrostalnu posudu. Pospite ostatkom parmezana i naribanom mozzarellom i pecite 20-25 minuta dok se ne počnu stvarati mjehurići i ne porumeni.

 

Sastojci

  • VEGETARIJANSKO JELO
  • SASTOJCI
  • 350 g makarona
  • 300 g smrznutog graška, odmrznutog (200 g za pesto, 100 g za kasnije dodavanje)
  • 1 režanj češnjaka
  • 50 g listova bosiljka
  • 15 g listova mente
  • 30 g prženih pinjola
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 100 g mascarponea
  • 50 g parmezana (ili vegetarijanske alternative), naribanog, i još malo za posipanje
  • 25 g neslanog maslaca
  • 25 g običnog brašna
  • 400 ml biljnog ulja
  • 75 g mozzarelle, naribane

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve