Makaroni s graškom
Recept iz: Donal Skehan
NAČIN PRIPREME
- Zagrijte pećnicu na 200 °C/180 °C s ventilatorom/plin 6. Tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi 10 minuta da ne bude potpuno kuhana. Ocijedite i ostavite sa strane.
- Za to vrijeme u malom multipraktiku izmiješajte 200 g graška s češnjakom, bosiljkom, mentom, pinjolima, mascarponeom i parmezanom. Razrijedite s malo maslinovog ulja i začinite solju i paprom.
- U tavi otopite maslac pa postupno dodajte brašno i kuhajte dvije minute. Zatim pomalo dodajte povrtni temeljac dok ne dobijete glatki, gusti umak. Dodajte pesto i miješajte dok ne postane glatko. Začiniti po ukusu.
- Umak pomiješajte s tjesteninom, dodajte grašak i stavite u vatrostalnu posudu. Pospite ostatkom parmezana i naribanom mozzarellom i pecite 20-25 minuta dok se ne počnu stvarati mjehurići i ne porumeni.
Sastojci
- VEGETARIJANSKO JELO
- SASTOJCI
- 350 g makarona
- 300 g smrznutog graška, odmrznutog (200 g za pesto, 100 g za kasnije dodavanje)
- 1 režanj češnjaka
- 50 g listova bosiljka
- 15 g listova mente
- 30 g prženih pinjola
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 100 g mascarponea
- 50 g parmezana (ili vegetarijanske alternative), naribanog, i još malo za posipanje
- 25 g neslanog maslaca
- 25 g običnog brašna
- 400 ml biljnog ulja
- 75 g mozzarelle, naribane
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom