Opis

Zagrijte pećnicu na 170°C. Stavite odrezane četvrtine papira za pečenje (ili papirnate košarice za muffine) u lim za pečenje muffina.

Umutite električnom mješalicom žumanca, koricu limete, nasjeckanu metvicu i kristal šećer (a) s metlicom dok smjesa ne postane lagana i kremasta. Posebno mješalicom umutite bjelance i vinski prašak za pecivo i kad se smjesa počne učvrščivati, lagano dodajte kristal šećer (b). 

Dodajte mješavinu sa žumancima i umiješajte žlicu po žlicu s prosijanim suhim sastojcima. Naposljetku otopite maslac i dodajte malu količinu smjese za magdalene prije nego što umiješate u cijelu smjesu.

Stavite po veliku žlicu smjese na papir za pečenje i pecite na 170°C 12 – 15 minuta ili dok ne postane elastično kad dodirnete prstom. 

Pomiješajte šećer u prahu i maslac dok smjesa ne postane glatka i dodajte limun i limunovu koricu. Kad se magdalene ohlade, prelijte preljevom vrh svakog kolača.

Sastojci

  • 80g žumanaca (oko 4 žumanaca)
  • 70g kristal šećera (a)
  • 80g bjelanaca (oko 4 bjelanaca) - sobne temperature
  • Prstohvat vinskog praška za pecivo
  • 85g kristal šećera (b)
  • 10g ribane korice limete
  • 5g svježe nasjeckane metvice
  • 5g praška za pecivo
  • 160g običnog brašna
  • 125g neslanog maslaca

Preljev (glazura)

  • 250g šećera u prahu (šećera za glazuru)
  • 60g neslanog maslaca, omekšalog
  • 3 žlice svježeg limunovog soka
  • 1 žličica naribane limunove korice

Povezani recepti