Opis

Predgrijte pećnicu na 180°C. Nauljite posudu za pečenje mafina sa šest udubina.

Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli, a zatim umiješajte jaja, mlaćenicu, koricu limuna i sok i maslac.

Pažljivo umješajte jabuke i dodajte žlicu po žlicu džema na različita mjesti po tijestu i lagano nekoliko puta izmješajte, ali ne u potpunosti.

Velikom žlicom ulijte tijesto u pripremljenu posudu za pečenje. Pecite 20—25 minuta ili dok se mafini ne dignu i budu tamno zlatni. Ohladite u posudi za pečenje. Posipajte šećerom u prahu (po izboru).

Sastojci

  • 375 g brašna s praškom za pecivo
  • 1/3 šalice zobenih pahuljica
  • 2/3 šalice šećera u prahu
  • 1 limun, naribane kore i iscijeđena soka
  • 2 jaja, tučena
  • 250 ml mlaćenice
  • 75 g neslanog maslaca, otopljenog i ohlađenog
  • 1 jabuka, oguljena i naribana
  • 1/3 šalice đema od rabarbare
  • šećera u prahu za posipanje (po izboru)

Povezani recepti