Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 200g obično brašno
  • ½ vrećice brzo djelujućeg kvasca (4g)
  • 140g mlijeka
  • 25g otopljenog maslaca
  • 10g sitnog šećera
  • 3g soli
  • 100g mljevene svinjetine
  • 50g mesa iz kobasica (izvadite meso iz vaše omiljene vrste svinjskih kobasica)
  • 5g sol
  • 1žličica suhog ružmarina
  • 4 jaja
  • 4 ploške sira

Priprema

  • Mlijeko zagrijte na temperaturu malo iznad tjelesne i dodajte suhi kvasac, zatim dozvolite da miruje jednu minutu.
  • Pomiješajte brašno, sol, šećer i otopljeni maslac, zatim dodajte mlijeko i kvasac. Mijesite pet minuta, dok ne postane meko, ljepljivo tijesto. Prebacite u namašćenu zdjelu i ostavite na toplom mjestu, dok se ne udvostruči. Za to će trebati oko 45 minuta.
  • Nakon što se količina tijesta udvostručila, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte do debljine otprilike 4cm. Rezačem narežite krugove i stavite ih u lim posut brašnom ili krupicom. Prekrijte ih krpom i ostavite da se još jednom udvostruče u veličini (dodatnih 45 minuta).
  • Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
  • Na slaboj vatri zagrijte teflonsku tavu i pecite mafine četiri minute sa svake strane, tavu poklopite. Izvadite iz tave i ostavite sa strane.
  • Kako biste napravili popečke, izmiješajte mljevenu svinjetinu, meso kobasice (izvađeno iz ovitka), sol i sušeni ružmarin. Oblikujte tanke popečke, otprilike 2cm debele. Pecite ih na vrućoj tavi dok ne postanu hrskavi s obje strane.
  • Jaja ispecite u kalupima prstenastog oblika koje se stavili u tavu, ako ih imate, kako ne bi izgubila svoj oblik, a kada se bjelanjak stisne, okrenite i pecite još jednu minutu na drugoj strani.
  • Mafine prepolovite i tostirajte, zatim spojite s popečcima, sirom i jajem. Odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve