Mafin s kobasicom i jajima
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 200g obično brašno
- ½ vrećice brzo djelujućeg kvasca (4g)
- 140g mlijeka
- 25g otopljenog maslaca
- 10g sitnog šećera
- 3g soli
- 100g mljevene svinjetine
- 50g mesa iz kobasica (izvadite meso iz vaše omiljene vrste svinjskih kobasica)
- 5g sol
- 1žličica suhog ružmarina
- 4 jaja
- 4 ploške sira
Priprema
- Mlijeko zagrijte na temperaturu malo iznad tjelesne i dodajte suhi kvasac, zatim dozvolite da miruje jednu minutu.
- Pomiješajte brašno, sol, šećer i otopljeni maslac, zatim dodajte mlijeko i kvasac. Mijesite pet minuta, dok ne postane meko, ljepljivo tijesto. Prebacite u namašćenu zdjelu i ostavite na toplom mjestu, dok se ne udvostruči. Za to će trebati oko 45 minuta.
- Nakon što se količina tijesta udvostručila, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte do debljine otprilike 4cm. Rezačem narežite krugove i stavite ih u lim posut brašnom ili krupicom. Prekrijte ih krpom i ostavite da se još jednom udvostruče u veličini (dodatnih 45 minuta).
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
- Na slaboj vatri zagrijte teflonsku tavu i pecite mafine četiri minute sa svake strane, tavu poklopite. Izvadite iz tave i ostavite sa strane.
- Kako biste napravili popečke, izmiješajte mljevenu svinjetinu, meso kobasice (izvađeno iz ovitka), sol i sušeni ružmarin. Oblikujte tanke popečke, otprilike 2cm debele. Pecite ih na vrućoj tavi dok ne postanu hrskavi s obje strane.
- Jaja ispecite u kalupima prstenastog oblika koje se stavili u tavu, ako ih imate, kako ne bi izgubila svoj oblik, a kada se bjelanjak stisne, okrenite i pecite još jednu minutu na drugoj strani.
- Mafine prepolovite i tostirajte, zatim spojite s popečcima, sirom i jajem. Odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli
Recepti Luke Nguyen
Brzo pečeni svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao kohm)
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima