Madeleines s maslacem od kikirikija

1. U posudi istucite mekani maslac s maslacem od kikirikija s pomoću kuhače, do glatke smjese. U drugu posudu isipajte brašno i prašak za pecivo i dodajte jaja, svježe mlijeko i šećer. Miješajte do homogenosti.

 

2. Dodajte maslac i miješajte dok ne bude glatko.

 

3. Namastite kalupe za mini muffine i u njih rasporedite tijesto. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 10 minuta.

 

4. Za kremu promiješajte maslac od kikirikija i granolu. Dodajte narezane jagode, kivi i bananu i zgnječite. Dodajte i krupno narezane orašide. Promiješajte.

 

5. S pomoću oštrog noža izrežite mali krug u unutrašnjosti svake madeleines i napunite nadjevom. Kao poklopac postavite tanku krišku jagode, kivija, smokve.

 

* Ako imate kalup za madeleines, upotrijebite njega.

Sastojci

  • Sastojci125 g mekog maslaca 1 žlica maslaca od kikirikija 140 g brašna 2 jaja 50 ml svježeg mlijeka 100 g šećera 1 žličica praška za pecivoZa punjenje 3 žlice domaće granole 1 žlica maslaca od kikirikija ½ banane 100 g jagoda 1 kivi 50 g orašida

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve