Madeleines s maslacem od kikirikija
Recept iz: Božana Katsarova
Božana Katsarova hranu doživljava kao umjetnost, a Madaleines s maslacem od kikirikija je pravo umjetničko djelo.
Sastojci
- 125 g mekog maslaca
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- 140 g brašna
- 2 jaja
- 50 ml svježeg mlijeka
- 100 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- Za punjenje
- 3 žlice domaće granole
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- ½ banane
- 100 g jagoda
- 1 kivi
- 50 g orašida
Priprema
- 1. U posudi istucite mekani maslac s maslacem od kikirikija s pomoću kuhače, do glatke smjese. U drugu posudu isipajte brašno i prašak za pecivo i dodajte jaja, svježe mlijeko i šećer. Miješajte do homogenosti.
- 2. Dodajte maslac i miješajte dok ne bude glatko.
- 3. Namastite kalupe za mini muffine i u njih rasporedite tijesto. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 10 minuta.
- 4. Za kremu promiješajte maslac od kikirikija i granolu. Dodajte narezane jagode, kivi i bananu i zgnječite. Dodajte i krupno narezane orašide. Promiješajte.
- 5. S pomoću oštrog noža izrežite mali krug u unutrašnjosti svake madeleines i napunite nadjevom. Kao poklopac postavite tanku krišku jagode, kivija, smokve.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Keksi mame Emmy
Recepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri