Madeleines s maslacem od kikirikija
Recept iz: Božana Katsarova
1. U posudi istucite mekani maslac s maslacem od kikirikija s pomoću kuhače, do glatke smjese. U drugu posudu isipajte brašno i prašak za pecivo i dodajte jaja, svježe mlijeko i šećer. Miješajte do homogenosti.
2. Dodajte maslac i miješajte dok ne bude glatko.
3. Namastite kalupe za mini muffine i u njih rasporedite tijesto. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 10 minuta.
4. Za kremu promiješajte maslac od kikirikija i granolu. Dodajte narezane jagode, kivi i bananu i zgnječite. Dodajte i krupno narezane orašide. Promiješajte.
5. S pomoću oštrog noža izrežite mali krug u unutrašnjosti svake madeleines i napunite nadjevom. Kao poklopac postavite tanku krišku jagode, kivija, smokve.
* Ako imate kalup za madeleines, upotrijebite njega.
Sastojci
- Sastojci125 g mekog maslaca 1 žlica maslaca od kikirikija 140 g brašna 2 jaja 50 ml svježeg mlijeka 100 g šećera 1 žličica praška za pecivoZa punjenje 3 žlice domaće granole 1 žlica maslaca od kikirikija ½ banane 100 g jagoda 1 kivi 50 g orašida
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Božana Katsarova
Pileća juha s povrćem
Recepti Božana Katsarova
Pačji bataci, omotani u kadaif, čičoku i mrkve
Recepti Božana Katsarova
Keksići od sira i pečene marinirane paprike
Recepti Božana Katsarova
Krem-karamel
Recepti Božana Katsarova
Svinjeći đuveč
Recepti Božana Katsarova
Miš-maš
Recepti Božana Katsarova
Humus
Recepti Božana Katsarova
Pogače (Vafli)
Recepti Božana Katsarova
Zelena salata s palentom
Recepti Božana Katsarova
Buncek s umakom gravy