Madeleines s maslacem od kikirikija

Božana Katsarova hranu doživljava kao umjetnost, a Madaleines s maslacem od kikirikija je pravo umjetničko djelo. 

Sastojci

  • 125 g mekog maslaca
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • 140 g brašna
  • 2 jaja
  • 50 ml svježeg mlijeka
  • 100 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Za punjenje
  • 3 žlice domaće granole
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • ½ banane
  • 100 g jagoda
  • 1 kivi
  • 50 g orašida

Priprema

  • 1. U posudi istucite mekani maslac s maslacem od kikirikija s pomoću kuhače, do glatke smjese. U drugu posudu isipajte brašno i prašak za pecivo i dodajte jaja, svježe mlijeko i šećer. Miješajte do homogenosti.
  • 2. Dodajte maslac i miješajte dok ne bude glatko.
  • 3. Namastite kalupe za mini muffine i u njih rasporedite tijesto. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 10 minuta.
  • 4. Za kremu promiješajte maslac od kikirikija i granolu. Dodajte narezane jagode, kivi i bananu i zgnječite. Dodajte i krupno narezane orašide. Promiješajte.
  • 5. S pomoću oštrog noža izrežite mali krug u unutrašnjosti svake madeleines i napunite nadjevom. Kao poklopac postavite tanku krišku jagode, kivija, smokve.

Povezani recepti

Vidi sve