Opis

Postupak

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje maslacom i prekrijte ga papirom za pečenje po dnu i stranama.
  2. Izmjerite sve sastojke za kolač i sipajte ih u veliku zdjelu. Miksajte ih oko 2 minute dok se sve ne sjedini. Prelijte smjesu u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.
  3. Pecite u pećnici oko 35 minuta, ili dok se kolač ne odvoji od strana lima za pečenje. Kad utisnete vrh prsta u sredinu, mora se ponovno podignuti. Ostavite u limu za pečenje da se hladi.
  4. Izvadite kolač i obrežite rubove da budu savršeno ravni. Izrežite ga po dužini u tri trake, pa svaku traku prerežite tako da dobijete devet komada od 7x3cm. Prepolovite svaki komad horizontalno kao pecivo za sendvič.
  5. Za nadjev, stavite u zdjelu džem i ulijte limunov sok pa ih žlicom promiješajte. Ubacite jagode da dobiju glazuru u džemu. Umiješajte tučeno vrhnje i crème fraîche pa stavite veću količinu tog sloja između svake dvije polovice komada kolača. Stavite dvije ili tri glazirane jagode na taj sloj i poklopite ga s drugom polovicom kolača. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Sastojci

Za kolač:

  • 225g maslaca, omekšalog, plus za namašćivanje
  • 4 jaja iz slobodnog uzgoja
  • 225g šećera
  • 300g samodizajućeg brašna
  • 2 ravne žličice praška za pecivo
  • 4 žlice mlijeka
  • 1 žličicaekstrakta vanilije

 

Za nadjev:

  • 2 žlicedžema od jagoda
  • 1 žličicalimunova soka
  • 300g malih svježih jagoda, očišćenih i prepolovljenih
  • 300ml punomasnog vrhnja, tučenog
  • 200ml punomasne crème fraîche
  • Šećer u prahu za posipanje

Povezani recepti