Opis
Postupak
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje maslacom i prekrijte ga papirom za pečenje po dnu i stranama.
- Izmjerite sve sastojke za kolač i sipajte ih u veliku zdjelu. Miksajte ih oko 2 minute dok se sve ne sjedini. Prelijte smjesu u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.
- Pecite u pećnici oko 35 minuta, ili dok se kolač ne odvoji od strana lima za pečenje. Kad utisnete vrh prsta u sredinu, mora se ponovno podignuti. Ostavite u limu za pečenje da se hladi.
- Izvadite kolač i obrežite rubove da budu savršeno ravni. Izrežite ga po dužini u tri trake, pa svaku traku prerežite tako da dobijete devet komada od 7x3cm. Prepolovite svaki komad horizontalno kao pecivo za sendvič.
- Za nadjev, stavite u zdjelu džem i ulijte limunov sok pa ih žlicom promiješajte. Ubacite jagode da dobiju glazuru u džemu. Umiješajte tučeno vrhnje i crème fraîche pa stavite veću količinu tog sloja između svake dvije polovice komada kolača. Stavite dvije ili tri glazirane jagode na taj sloj i poklopite ga s drugom polovicom kolača. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Sastojci
Za kolač:
- 225g maslaca, omekšalog, plus za namašćivanje
- 4 jaja iz slobodnog uzgoja
- 225g šećera
- 300g samodizajućeg brašna
- 2 ravne žličice praška za pecivo
- 4 žlice mlijeka
- 1 žličicaekstrakta vanilije
Za nadjev:
- 2 žlicedžema od jagoda
- 1 žličicalimunova soka
- 300g malih svježih jagoda, očišćenih i prepolovljenih
- 300ml punomasnog vrhnja, tučenog
- 200ml punomasne crème fraîche
- Šećer u prahu za posipanje