Lubin u vrećici
Recept iz: Michela Chiappa

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.
Sastojci
- 600 g malih mladih krumpira, narezanih na ploške debele 4 mm
- 4 fileta lubina, oguljene kože, oprane i osušene ubrusom, svaki težine oko 170 g
- Sol i papar
- 1 žličica peludi koromača
- 1 limun, narezan na tanke ploške
- 4 mlada luka, očišćena, skraćena i narezana na jednake komade
- 300 g svježih šparoga, bez drvenastih dijelova, nasjeckanih na jednake komade
- 1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
Priprema
- 1. Zagrijati pećnicu na 200 ⁰C, stupanj 6 u plinskoj pećnici
- 2. Odrezati 8 listova papira za pečenje u kvadrate od 35 cm x 35 cm.
- 3. Stavite 4 lista jedan uz drugi na radnu površinu. U sredinu svakoga lista stavite četvrtinu krumpira i na vrh stavite po jedan riblji file.
- 4. Posolite i popaprite te pospite peludom koromača. Na svaki riblji filet stavite 2-3 ploške limuna te pospite mladim lukom i šparogama. Poškropite s malo maslinova ulja.
- 5. Svaku hrpicu prekrijte drugim listom papira za pečenje te, počevši od jednog kuta, presavijte rubove svuda uokolo kako bi se paketić zatvorio. Pripazite da ne ostane koji otvor kroz koji bi para mogla curiti jer se tada krumpiri neće dobro ispeći.
- 6. Stavite paketiće na lim za pečenje i pecite u pećnici 25 minuta.
- 7. Poslužite odmah na tanjur kako bi se sačuvali sokovi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Riba na žaru s hrskavom metvicom
Recepti Tom Kerridge
Brancin s roštilja
Recepti Nigel Slater
Varivo od začinjenog bakalara
Recepti Silvia Colloca
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recepti Tartar od brancina i jogurt s đumbirom
Recepti Cijela riba sa žara i vinaigrette od rajčice
Recepti Bakalar à Gomes de Sá
Recepti Shawarma s ribom i tahinijem
Recepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit