Lubin u vrećici

1. Zagrijati pećnicu na 200 ⁰C, stupanj 6 u plinskoj pećnici

2. Odrezati 8 listova papira za pečenje u kvadrate od 35 cm x 35 cm.

3. Stavite 4 lista jedan uz drugi na radnu površinu. U sredinu svakoga lista stavite četvrtinu krumpira i na vrh stavite po jedan riblji file.

4. Posolite i popaprite te pospite peludom koromača. Na svaki riblji filet stavite 2-3 ploške limuna te pospite mladim lukom i šparogama. Poškropite s malo maslinova ulja.

5. Svaku hrpicu prekrijte drugim listom papira za pečenje te, počevši od jednog kuta, presavijte rubove svuda uokolo kako bi se paketić zatvorio. Pripazite da ne ostane koji otvor kroz koji bi para mogla curiti jer se tada krumpiri neće dobro ispeći.

6. Stavite paketiće na lim za pečenje i pecite u pećnici 25 minuta.

7. Poslužite odmah na tanjur kako bi se sačuvali sokovi.

Sastojci

  • Sastojci600 g malih mladih krumpira narezanih na ploške debele 4 mm 4 x 170 g fileta lubina oguljene kože oprana i osušena ubrusom sol i papar 1 žličica peludi koromača 1 limun narezan na tanke ploške 4 mlada luka očišćena skraćena i narezana na jednake komade 300 g svježih šparoga bez drvenastih dijelova nasjeckanih na jednake komade 1 žlica ekstradjevičanskoga maslinova ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve