Lubin s pancetom

Priprema:

Riba

1.    Pripremite ribu tako da joj sastružete ljuske i izvadite utrobu.

2.    Odrežite glavu i provjerite da nije ostala koja ljuska.

3.    Filetirajte ribu tako da zarežete čitavom dužinom s donje strane, prateći prstima kosti. Zatim zarežite gornjom stranom i oslobodite rep.

4.    Pincetom povadite preostale kosti i odložite ribu sa strane.  

Umak

5.    Da biste pripremili umak, ogulite te sitno nasjeckajte luk i češnjak.

6.    U tavu za prženje dodajte sitno nasjeckanu pancetu zajedno s češnjakom i lukom.

7.    Kada panceta poprimi zlatnu boju i luk omekša, dodajte punomasno vrhnje.

8.    Reducirajte do gustog kremastog umaka i maknite s vatre.  

Cvjetovi tikvica  

9. Pripremite punjene cvjetove tikvica tako da pomiješate tamno i svijetlo meso raka. Promiješajte i provjerite da nema komadića oklopa.

10. Zajedno nasjeckajte estragon, peršin, origano i vlasac te ih dodajte mesu raka.

11. Oprezno odrežite cvjetove s tikvica te ih žličicom punite mesom raka. Zatim nježno zavrnite vrhove da biste ih zatvorili i dobili smotuljke. Stavite u aparat za kuhanje na pari.

12. Narežite tikvice, mahunama odrežite vrhove i stavite u aparat za kuhanje na pari. Sve parite 4 minute.

13. Dok se to pari, na umjerenoj vatri ispržite ribu, držeći je ravno ako je moguće – opteretite je tanjurićem ili redovito pritišćite špatulom.

14. Umiješajte povrće na pari u umak i odmah poslužite na tanjuru.  

15. Stavite file ribe preko umaka – sa stranom s kožom prema gore te prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Na kraju uz rub posložite punjene cvjetove tikvica.

 

Sastojci

  • Sastojci1 filetirani lubin 1 nasjeckani luk 3 češnja češnjaka 4 kriške pancete 300 ml punomasnog vrhnja 7 tikvica i cvjetovi 1 očišćeni rak mala vezica peršina ravnog lista mala vezica svježeg origana mala vezica svježeg estragona vlasac 20 mahuna mladoga graška ili klice graška tušt maslinovo ulje malo limunova soka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve