Ljuto pile i kruh s jalapenom
Recept iz: Jamie Oliver
Iskusite Jamie Oliverovu interpretaciju Indijske "street-food" hrane! Kombinirajući ljute klasike kao što su "jalapeno" papričice, Jamie nam donosi spoj ljutih namirnica i klasične piletine. Ovaj jednostavan recept upoznat će vas sa osnovnim okusima Indije i postat vaš najdraži recept za brzu pripremu Indijske hrane.
Sastojci
- Za meso1 žlica sjemenki pimenta 1 žlica papra u zrnu 1 žlica krupno mljevene crvene paprike 2 žlice tekućeg meda 0.5 žlice smeđeg šećera 3 cm svježeg đumbira 1 češanj češnjaka 2 ljute paprike 2 stabljike mladog luka 2 stabljike peršina 2 stabljike korijandra pivo maslinovo ulje limuna sok 4 gornja pileća batkaZa kruh500 g brašna s kvascem 500 g kiselog mlijeka 1 žličica praška za pecivo prstohvat soli 1 zelena ljuta paprika
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Za marinadu u mužar stavite 1 žlicu zrna pimenta (jamajkanski papar) i sušene ljute paprike i dobro ih istucite. Ako ne možete pronaći piment, upotrijebite allspice i crni papar. Umjesto sušenih ljutih paprika možete upotrijebiti ljutu crvenu papriku u ljuskicama. Dodajte tekući med i smeđi šećer. Promiješajte.
- 2. Ogulite i sitno narežite đumbir i češanj češnjaka zajedno s ljutim paprikama, stabljikama mladog luka, peršina i korijandra. Dodajte u mužar, ulijte dovoljnu količinu maslinova ulja i dobro sve izgnječite.
- 3. Po mogućnosti upotrijebite batke pilića iz slobodnog uzgoja. Kožu premažite marinadom i ostavite da stoji barem 1-2 sata. Ako imate više vremena, ostavite ih preko noći u hladnjaku.
- 4. Batke okrenite s kožom prema dolje, stavite na dobro ugrijani roštilj i pripremajte na umjerenoj vatri 40-50 minuta često ih okrećući. Za vrijeme pečenja roštilj polijte s malo piva kako bi bili ljepljivi. Batke možete pripremiti i u pećnici na 200 stupnjeva 25-30 minuta tako da ih s vremena na vrijeme okrećete, a zatim 5 minuta stavite na roštilj da se lagano zapeku.
- 5. Za kruh u posudi pomiješajte brašno s ostalim sastojcima i miješajte vilicom dok se sastojci ne pomiješaju. Zatim tijesto mijesite rukama 5 minuta. Tijesto oblikujte u kuglu pa je podijelite na 4 manje kugle. Svaki kuglu razvaljajte valjkom na pobrašnjenoj podlozi, debljine 2 mm. Ljutu papriku narežite na tanke kolutiće i posložite ih po tankoj piti te pospite prstohvatom soli. Po površini prijeđite valjkom da se paprike utisnu u tijesto. Roštilj premažite s malo maslinova ulja i pecite kruh 2-3 minute sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju.
- 6. Čim je pile gotovo, iscijedite po njemu limun i uklonite ga s roštilja. Pečeno pile poslužite s kruhom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem
Recepti Dal od slanutka i piletine sa začinskim biljem
Recepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire