Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa, bez kože, narezanih na kockice
  • 1 žlica sojina umaka s manje soli
  • 2 žlice kukuruznoga brašna
  • 1 veliko jaje iz domaćeg uzgoja
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 2 mala crvena chillija, tanko narezana
  • 2 paprike (1 crvena, 1 zelena), odstranjenih sjemenki i narezane
  • 2 tikvice srednje veličine, narezane na štapiće
  • Za umak:
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 2 žlice sojinog umaka s manje soli
  • 4 žlice rižina octa
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 2 žličice kukuruznoga brašna

Priprema

  • 1. U zdjeli promiješajte komadiće piletine sa sojinim umakom.
  • 2. U drugoj zdjeli istucite kukuruzno brašno i jaje da dobijete mekano tijesto za pohanje.
  • 3. Zagrijte ulje u woku. Umočite piletinu u tijesto i pržite na jakoj vatri 4–5 minuta dok ne zazlati i zahrska. Izvadite žlicom s prorezima i posložite na tanjur s kuhinjskim papirom.
  • 4. Dodajte chillije i paprike u tavu i pržite 3–4 minute, a zatim dodajte sve sastojke za umak, osim kukuruznog brašna. Polako kuhajte na jakoj vatri 5 minuta, a onda u šalici umiješajte 2–3 žlice umaka s preostalim brašnom dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte u tavu i polako kuhajte dok se umak ne zgusne.
  • 5. Vratite piletinu u tavu i lagano kuhajte 2–3 minute dok piletina ne postane ljepljiva i obložena umakom. Poslužite u dubokim zdjelicama.
  • 6. U međuvremenu kuhajte na pari štapiće tikvica 2–3 minute pa ih podijelite u četiri zdjelice. Poslužite s piletinom.

Povezani recepti

Vidi sve