U zdjeli promiješajte komadiće piletine sa sojinim umakom.

U drugoj zdjeli istucite kukuruzno brašno i jaje da dobijete mekano tijesto za pohanje.

Zagrijte ulje u woku. Umočite piletinu u tijesto i pržite na jakoj vatri 4–5 minuta dok ne zazlati i zahrska. Izvadite žlicom s prorezima i posložite na tanjur s kuhinjskim papirom.

Dodajte chillije i paprike u tavu i pržite 3–4 minute, a zatim dodajte sve sastojke za umak, osim kukuruznog brašna. Polako kuhajte na jakoj vatri 5 minuta, a onda u šalici umiješajte 2–3 žlice umaka s preostalim brašnom dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte u tavu i polako kuhajte dok se umak ne zgusne.

Vratite piletinu u tavu i lagano kuhajte 2–3 minute dok piletina ne postane ljepljiva i obložena umakom. Poslužite u dubokim zdjelicama.

U međuvremenu kuhajte na pari štapiće tikvica 2–3 minute pa ih podijelite u četiri zdjelice. Poslužite s piletinom.

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa, bez kože, narezanih na kockice
  • 1 žlica sojina umaka s manje soli
  • 2 žlice kukuruznoga brašna
  • 1 veliko jaje iz domaćeg uzgoja
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 2 mala crvena chillija, tanko narezana
  • 2 paprike (1 crvena, 1 zelena), odstranjenih sjemenki i narezane
  • 2 tikvice srednje veličine, narezane na štapiće
  • Za umak:
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 2 žlice sojinog umaka s manje soli
  • 4 žlice rižina octa
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 2 žličice kukuruznoga brašna

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve