Ljuti wok u posudicama od zelene salate

Priprema:

  • Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju.

 

Mariniranje piletine

  • Narežite pileće zabatke na kockice. Piletinu pomiješajte sa sambalom, medom i ketjapom (ketjap manis). Ostavite da se marinira 5 minuta.

 

Ljuti (čili) wok

  • Popržite indijske oraščiće oko 3 minute u tavi bez ulja, dok ne postanu zlatnosmeđi.
  • Otrgnite listove salate. Odvojite i sačuvajte dva lista salate po osobi, a ostatak narežite na trakice.
  • Papriku presijecite uzduž po pola, izvadite sjemenke pa je narežite na trakice.
  • Narežite tikvice na kockice.
  • Zagrijte malo ulja u woku i pržite mariniranu piletinu oko 5minuta, neprestano miješajući.
  • U wok dodajte tikvicu, papriku, kukuruz, indijske oraščiće i narezanu salatu te pecite zajedno oko 2 minute uz miješanje.

 

Posluživanje

  • Rasporedite preostale listove salate po tanjurima. Poslužite ljuti wok u listovima salate. Poslužite s miješanom rižom.

 

Sastojci

    Priprema