Ljuti wok u posudicama od zelene salate
Priprema:
- Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju.
Mariniranje piletine
- Narežite pileće zabatke na kockice. Piletinu pomiješajte sa sambalom, medom i ketjapom (ketjap manis). Ostavite da se marinira 5 minuta.
Ljuti (čili) wok
- Popržite indijske oraščiće oko 3 minute u tavi bez ulja, dok ne postanu zlatnosmeđi.
- Otrgnite listove salate. Odvojite i sačuvajte dva lista salate po osobi, a ostatak narežite na trakice.
- Papriku presijecite uzduž po pola, izvadite sjemenke pa je narežite na trakice.
- Narežite tikvice na kockice.
- Zagrijte malo ulja u woku i pržite mariniranu piletinu oko 5minuta, neprestano miješajući.
- U wok dodajte tikvicu, papriku, kukuruz, indijske oraščiće i narezanu salatu te pecite zajedno oko 2 minute uz miješanje.
Posluživanje
- Rasporedite preostale listove salate po tanjurima. Poslužite ljuti wok u listovima salate. Poslužite s miješanom rižom.