Opis

  1. Pećnicu zagrijte na 200C. Na lim za pečenje stavite luk, češnjak, čili, anis, sjemenke kima i korijandera, te pecite 30 minuta dok ne omekša i pocrni. Izvadite iz pećnice, stavite sve u blender, začinite s naribanim đumbirom, soli i octom. Miksajte dok se ne pretvori u pastu.
  2. Carsko meso premažite pastom i zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite na 150C otprilike dva i pol sata, dok meso ne omekša. Uklonite alu foliju i pojačajte toplinu pećnice do 220C na dodatnih 10 minuta kako bi se pasta zapekla. Dovršite naribanim zestom limete i soli, zatim narežite.
  3. Za brzi salsa umak, narežite luk i čili, začinite sa sokom limuna i soli.
  4. Kako biste napravili guacamole umak, vilicom zdrobite zreli avokado, začinite sa zestom limete, sokom limuna, tabasco umakom i sol, promiješajte i prilagodite začine po ukusu. Rajčicu narežite na kockice i umiješajte u smjesu.
  5. Za grah, zagrijte tavu i ulijte ulje. Na srednje jakoj vatri polako pržite češnjak dok ne poprimi zlatno smeđu boju, zatim dodajte grah. Pržite dok se grah ne počne raspadati.
  6. Začinite sa soli. Gnječilicom sve propasirajte.
  7. Servirajte u velikoj posudi za dijeljenje, s toplim kukuruznim tortiljama, jedite rukama.

Sastojci

  • 1kg carskog mesa
  • 3 luka, prepolovljena, s kožom
  • 5 češnja češnjaka
  • 5 crvenih čilija
  • 2 zvijezda anisa
  • 3 žlice sjemenki kima
  • 3 žlice sjemenki korijandera
  • 1 komad đumbira veličine palca
  • 50ml bijelog vinskog octa
  • ½ crvenog luka, nasjeckanog
  • ½ zelenog čilija, nasjeckanog
  • Sol
  • Sok jedne limete
  • 2 konzerve graha
  • 30ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, narezanog na ploške
  • 2 avokada
  • 1 žlica tabasco umaka
  • Šaka korijandera
  • Limeta, sok i zest
  • 1 velika rajčica, sjemenke uklonjene, narezana
  • Kukuruzne tortilje

Povezani recepti