Opis
- Pećnicu zagrijte na 200C. Na lim za pečenje stavite luk, češnjak, čili, anis, sjemenke kima i korijandera, te pecite 30 minuta dok ne omekša i pocrni. Izvadite iz pećnice, stavite sve u blender, začinite s naribanim đumbirom, soli i octom. Miksajte dok se ne pretvori u pastu.
- Carsko meso premažite pastom i zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite na 150C otprilike dva i pol sata, dok meso ne omekša. Uklonite alu foliju i pojačajte toplinu pećnice do 220C na dodatnih 10 minuta kako bi se pasta zapekla. Dovršite naribanim zestom limete i soli, zatim narežite.
- Za brzi salsa umak, narežite luk i čili, začinite sa sokom limuna i soli.
- Kako biste napravili guacamole umak, vilicom zdrobite zreli avokado, začinite sa zestom limete, sokom limuna, tabasco umakom i sol, promiješajte i prilagodite začine po ukusu. Rajčicu narežite na kockice i umiješajte u smjesu.
- Za grah, zagrijte tavu i ulijte ulje. Na srednje jakoj vatri polako pržite češnjak dok ne poprimi zlatno smeđu boju, zatim dodajte grah. Pržite dok se grah ne počne raspadati.
- Začinite sa soli. Gnječilicom sve propasirajte.
- Servirajte u velikoj posudi za dijeljenje, s toplim kukuruznim tortiljama, jedite rukama.
Sastojci
- 1kg carskog mesa
- 3 luka, prepolovljena, s kožom
- 5 češnja češnjaka
- 5 crvenih čilija
- 2 zvijezda anisa
- 3 žlice sjemenki kima
- 3 žlice sjemenki korijandera
- 1 komad đumbira veličine palca
- 50ml bijelog vinskog octa
- ½ crvenog luka, nasjeckanog
- ½ zelenog čilija, nasjeckanog
- Sol
- Sok jedne limete
- 2 konzerve graha
- 30ml maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, narezanog na ploške
- 2 avokada
- 1 žlica tabasco umaka
- Šaka korijandera
- Limeta, sok i zest
- 1 velika rajčica, sjemenke uklonjene, narezana
- Kukuruzne tortilje