Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 1kg carskog mesa
  • 3 luka, prepolovljena, s kožom
  • 5 češnja češnjaka
  • 5 crvenih čilija
  • 2 zvijezda anisa
  • 3 žlice sjemenki kima
  • 3 žlice sjemenki korijandera
  • 1 komad đumbira veličine palca
  • 50ml bijelog vinskog octa
  • ½ crvenog luka, nasjeckanog
  • ½ zelenog čilija, nasjeckanog
  • Sol
  • Sok jedne limete
  • 2 konzerve graha
  • 30ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, narezanog na ploške
  • 2 avokada
  • 1 žlica tabasco umaka
  • Šaka korijandera
  • Limeta, sok i zest
  • 1 velika rajčica, sjemenke uklonjene, narezana
  • Kukuruzne tortilje

Priprema

  • Pećnicu zagrijte na 200C. Na lim za pečenje stavite luk, češnjak, čili, anis, sjemenke kima i korijandera, te pecite 30 minuta dok ne omekša i pocrni. Izvadite iz pećnice, stavite sve u blender, začinite s naribanim đumbirom, soli i octom. Miksajte dok se ne pretvori u pastu.
  • Carsko meso premažite pastom i zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite na 150C otprilike dva i pol sata, dok meso ne omekša. Uklonite alu foliju i pojačajte toplinu pećnice do 220C na dodatnih 10 minuta kako bi se pasta zapekla. Dovršite naribanim zestom limete i soli, zatim narežite.
  • Za brzi salsa umak, narežite luk i čili, začinite sa sokom limuna i soli.
  • Kako biste napravili guacamole umak, vilicom zdrobite zreli avokado, začinite sa zestom limete, sokom limuna, tabasco umakom i sol, promiješajte i prilagodite začine po ukusu. Rajčicu narežite na kockice i umiješajte u smjesu.
  • Za grah, zagrijte tavu i ulijte ulje. Na srednje jakoj vatri polako pržite češnjak dok ne poprimi zlatno smeđu boju, zatim dodajte grah. Pržite dok se grah ne počne raspadati.
  • Začinite sa soli. Gnječilicom sve propasirajte.
  • Servirajte u velikoj posudi za dijeljenje, s toplim kukuruznim tortiljama, jedite rukama.

Povezani recepti

Vidi sve