Opis

  1. Koristeći oštar nož, napravite male rezove na vrhu pilećih bataka, te ih posložite u plitku posudu.
  2. U zdjelu stavite sve izmjerene sastojke za marinadu i miješajte dok se sve ne sjedini. Prelijte po piletini i promiješajte da se sve obloži marinadom. Prekrijte i ostavite u hladnjaku barem 30 minuta.
  3. Pećnicu zagrijte na 220C.
  4. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, na njega stavite pileće batake tako da se ne dodiruju. Ostatak marinade žlicom pospite po piletini i pecite 35-40 minuta ili dok ne postanu ljepljivi, zlatno smeđi i putpuno pečeni. Poslužite dok su vrući.

Sastojci

  • 6 pilećih bataka

Za marinadu:

  • 85g kečapa
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 žlice senfa sa sjemenkama
  • 3 žlice Worcestershire umaka
  • 2 žlice meda
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen

Povezani recepti