Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica.

Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina.

Sastojci

  • 85g kečapa
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 žlice senfa sa sjemenkama
  • 3 žlice Worcestershire umaka
  • 2 žlice meda
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen

Priprema

  • 1. Koristeći oštar nož, napravite male rezove na vrhu pilećih bataka, te ih posložite u plitku posudu.
  • 2. U zdjelu stavite sve izmjerene sastojke za marinadu i miješajte dok se sve ne sjedini. Prelijte po piletini i promiješajte da se sve obloži marinadom.
  • 3. Prekrijte i ostavite u hladnjaku barem 30 minuta.
  • 4. Pećnicu zagrijte na 220C.
  • 5. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, na njega stavite pileće batake tako da se ne dodiruju. Ostatak marinade žlicom pospite po piletini i pecite 35-40 minuta ili dok ne postanu ljepljivi, zlatno smeđi i putpuno pečeni. Poslužite dok su vrući.

Povezani recepti

Vidi sve