Ljepljiva piletina
Recept iz: Mary Berry
Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica.
Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina.
Sastojci
- 85g kečapa
- 2 žlice pirea od rajčice
- 2 žlice senfa sa sjemenkama
- 3 žlice Worcestershire umaka
- 2 žlice meda
- 1 češanj češnjaka, zdrobljen
Priprema
- 1. Koristeći oštar nož, napravite male rezove na vrhu pilećih bataka, te ih posložite u plitku posudu.
- 2. U zdjelu stavite sve izmjerene sastojke za marinadu i miješajte dok se sve ne sjedini. Prelijte po piletini i promiješajte da se sve obloži marinadom.
- 3. Prekrijte i ostavite u hladnjaku barem 30 minuta.
- 4. Pećnicu zagrijte na 220C.
- 5. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, na njega stavite pileće batake tako da se ne dodiruju. Ostatak marinade žlicom pospite po piletini i pecite 35-40 minuta ili dok ne postanu ljepljivi, zlatno smeđi i putpuno pečeni. Poslužite dok su vrući.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju