Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • Tijesto s maslacem od kikirikija
  • 40 g mekana tamno pečena maslaca od kikirikija
  • 20 g neslanog maslaca
  • 2 lista lisnatog tijesta
  • Chantilly krema
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 15 g sitnog šećera
  • 1 mahuna vanilije, izrezana i ostrugana
  • Finiširanje
  • 3 košarice svježih malina
  • svježa metvica za ukrašavanje

Priprema

  • 1. U mikrovalnoj pećnici otopiti u zdjeli maslac od kikirikija i neslani maslac.
  • 2. Listove tijesta prerezati popola; jednu polovicu staviti na ravnu površinu i prekriti smjesom maslaca od kikirikija.
  • 3. Drugu polovicu staviti izravno na vrh i ponoviti radnje s trećom polovicom.
  • 4. Četvrtu polovicu tijesta staviti preko zadnjeg sloja smjese maslaca od kikirikija.
  • 5. Pripremljeni slojeviti proizvod razrezati na pravokutnike 4×8 cm, staviti ih na ravan pladanj prekriven papirom za pečenje.
  • 6. Drugi list papira za pečenje staviti na vrh te na sve položiti drugi ravan pladanj. Peći na 175°C oko 20 minuta. Ohladiti na sobnu temperaturu.
  • 7. Kremu, šećer i sjemenke vanilije staviti u zdjelu i mutiti dok se dovoljno ne zgusne da drži.
  • 8. Pripremiti slatičarsku vrećicu za ukrašavanje, sa cijevi od 12 mm i napuniti je pripremljenom kremom.
  • 9. Jedan pravokutni komad staviti na tanjur te ga istočkati kremom, izmjenjujući kremu sa svježim malinama.
  • 10. Drugi pravokutnik staviti na vrh i ponoviti postupak.
  • 11. Ukrasiti svježom metvicom.

Povezani recepti

Vidi sve