Lisnato tijesto s malinama i kremom
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- Tijesto s maslacem od kikirikija
- 40 g mekana tamno pečena maslaca od kikirikija
- 20 g neslanog maslaca
- 2 lista lisnatog tijesta
- Chantilly krema
- 150 ml vrhnja za šlag
- 15 g sitnog šećera
- 1 mahuna vanilije, izrezana i ostrugana
- Finiširanje
- 3 košarice svježih malina
- svježa metvica za ukrašavanje
Priprema
- 1. U mikrovalnoj pećnici otopiti u zdjeli maslac od kikirikija i neslani maslac.
- 2. Listove tijesta prerezati popola; jednu polovicu staviti na ravnu površinu i prekriti smjesom maslaca od kikirikija.
- 3. Drugu polovicu staviti izravno na vrh i ponoviti radnje s trećom polovicom.
- 4. Četvrtu polovicu tijesta staviti preko zadnjeg sloja smjese maslaca od kikirikija.
- 5. Pripremljeni slojeviti proizvod razrezati na pravokutnike 4×8 cm, staviti ih na ravan pladanj prekriven papirom za pečenje.
- 6. Drugi list papira za pečenje staviti na vrh te na sve položiti drugi ravan pladanj. Peći na 175°C oko 20 minuta. Ohladiti na sobnu temperaturu.
- 7. Kremu, šećer i sjemenke vanilije staviti u zdjelu i mutiti dok se dovoljno ne zgusne da drži.
- 8. Pripremiti slatičarsku vrećicu za ukrašavanje, sa cijevi od 12 mm i napuniti je pripremljenom kremom.
- 9. Jedan pravokutni komad staviti na tanjur te ga istočkati kremom, izmjenjujući kremu sa svježim malinama.
- 10. Drugi pravokutnik staviti na vrh i ponoviti postupak.
- 11. Ukrasiti svježom metvicom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa