Opis

U mikrovalnoj pećnici otopiti u zdjeli maslac od kikirikija i neslani maslac. Listove tijesta prerezati popola; jednu polovicu staviti na ravnu površinu i prekriti smjesom maslaca od kikirikija. Drugu polovicu staviti izravno na vrh i ponoviti radnje s trećom polovicom. Četvrtu polovicu tijesta staviti preko zadnjeg sloja smjese maslaca od kikirikija. Pripremljeni slojeviti proizvod razrezati na pravokutnike 4×8 cm, staviti ih na ravan pladanj prekriven papirom za pečenje. Drugi list papira za pečenje staviti na vrh te na sve položiti drugi ravan pladanj. Peći na 175°C oko 20 minuta. Ohladiti na sobnu temperaturu.

Krema Chantilly. Kremu, šećer i sjemenke vanilije staviti u zdjelu i mutiti dok se dovoljno ne zgusne da drži. Pripremiti slatičarsku vrećicu za ukrašavanje, sa cijevi od 12 mm i napuniti je pripremljenom kremom. Jedan pravokutni komad staviti na tanjur te ga istočkati kremom, izmjenjujući kremu sa svježim malinama. Drugi pravokutnik staviti na vrh i ponoviti postupak. Ukrasiti svježom metvicom.

Sastojci

Tijesto s maslacem od kikirikija

  • 40 g mekana tamno pečena maslaca od kikirikija
  • 20 g neslanog maslaca
  • 2 lista lisnatog tijesta

Chantilly krema

  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 15 g sitnog šećera
  • 1 mahuna vanilije, izrezana i ostrugana

Finiširanje

  • 3 košarice svježih malina
  • svježa metvica za ukrašavanje

Povezani recepti