Lionska salata

Priprema:

1.    Staviti slaninu u hladnu tavu. Uključiti kuhalo i pržiti slaninu dok ne porumeni. Izvaditi na kuhinjski ubrus da se višak masti ocijedi.

2.    Sitno nasjeckati luk i propržiti u istoj tavi na blagoj vatri.

3.    Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 200 stupnjeva. Narezati kruh na veće kockice, začiniti solju i paprom po želji, s maslinovim uljem. Peći oko 10 minuta. Ostaviti sa strane da se ohladi.

4.    U posudi pomiješati senf s octom, maslinovim uljem, solju i paprom po ukusu. Dobro umutiti. Dodati prženi luk.

5.    Ispeći jaje u posoljenoj vodi (ispod točke vrenja) s 20 ml octa od bijelog vina. Paziti da jaja ostanu mekana. Ostaviti da se blago ohlade.

6.    Oprati, osušiti i natrgati zelje na komade.

7.    Začiniti salatu pripremljenim octom i podijeliti na tanjure. Dodati krušne mrvice i slaninu. Podijeliti jaja na tanjure. Poslužiti. 

Sastojci

  • Sastojci 1 glavica zelja (ili endivije) 4 jajeta 200 g dimljene slanine (nasjeckane na kockice) 1 francuz 1 jušna žlica senfa dijon 3 luka šalot 60 ml maslinovog ulja 30 ml octa od crnog vina 20 ml octa od bijelog vina sol i papar po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve