Lionska salata
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1. Staviti slaninu u hladnu tavu. Uključiti kuhalo i pržiti slaninu dok ne porumeni. Izvaditi na kuhinjski ubrus da se višak masti ocijedi.
2. Sitno nasjeckati luk i propržiti u istoj tavi na blagoj vatri.
3. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 200 stupnjeva. Narezati kruh na veće kockice, začiniti solju i paprom po želji, s maslinovim uljem. Peći oko 10 minuta. Ostaviti sa strane da se ohladi.
4. U posudi pomiješati senf s octom, maslinovim uljem, solju i paprom po ukusu. Dobro umutiti. Dodati prženi luk.
5. Ispeći jaje u posoljenoj vodi (ispod točke vrenja) s 20 ml octa od bijelog vina. Paziti da jaja ostanu mekana. Ostaviti da se blago ohlade.
6. Oprati, osušiti i natrgati zelje na komade.
7. Začiniti salatu pripremljenim octom i podijeliti na tanjure. Dodati krušne mrvice i slaninu. Podijeliti jaja na tanjure. Poslužiti.
Sastojci
- Sastojci 1 glavica zelja (ili endivije) 4 jajeta 200 g dimljene slanine (nasjeckane na kockice) 1 francuz 1 jušna žlica senfa dijon 3 luka šalot 60 ml maslinovog ulja 30 ml octa od crnog vina 20 ml octa od bijelog vina sol i papar po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli