Opis

Način pripreme:

1. Za keksiće sipajte brašno u posudu za miksanje. Dodajte prašak za pecivo, šećer, jaja i vrhnje. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ulijte i prethodno rastopljen maslac te ponovno miješajte. Na kraju nastružite kore limuna i dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite silikonske kalupe za kekse maslacem. Razdijelite tijesto u njih i pecite keksiće 15-17 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

2. Za sirup dobro pomiješajte limunski sok s šećerom u prahu. Namažite obilno sve još tople keksiće sirupom.

3. Za glazuru zagrijte maslinovo ulje i njime zalijte bijelu čokoladu. Ostavite da se rastopi i pasirajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte kokosovo brašno i promiješajte.

4. Uronite keksiće dopola u glazuru, izvadite ih i zadržite u zraku da se ocijedi suvišna glazura. Posložite ih na poslužavnik i poslužite. 

Savjet:

U glazuru se mogu dodati orašaste plodovi po vašem ukusu.

Sastojci

Za limunovu tortu

  • 220 g šećera
  • 4 jaja
  • 100 g tekućeg vrhnja
  • 220 g brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 100 g maslaca
  • kora tri limuna
  • maslac za mašćenje kalupa

Za sirup

  • sok od 3 limuna
  • 180 g šećera u prahu

Za glazuru od bijele čokolade i kokosa:

  • 200 g bijele čokolade
  • 60 g jestivog ulja
  • 40 g kokosovog brašna

Povezani recepti