Limunski keksići s glazurom od bijele čokolade
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.
Sastojci
- 220 g šećera
- 4 jaja
- 100 g tekućeg vrhnja
- 220 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 100 g maslaca
- kora tri limuna
- maslac za mašćenje kalupa
- sok od 3 limuna
- 180 g šećera u prahu
- 200 g bijele čokolade
- 60 g jestivog ulja
- 40 g kokosovog brašna
Priprema
- 1. Za keksiće sipajte brašno u posudu za miksanje. Dodajte prašak za pecivo, šećer, jaja i vrhnje. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ulijte i prethodno rastopljen maslac te ponovno miješajte. Na kraju nastružite kore limuna i dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite silikonske kalupe za kekse maslacem. Razdijelite tijesto u njih i pecite keksiće 15-17 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
- 2. Za sirup dobro pomiješajte limunski sok s šećerom u prahu. Namažite obilno sve još tople keksiće sirupom.
- 3. Za glazuru zagrijte maslinovo ulje i njime zalijte bijelu čokoladu. Ostavite da se rastopi i pasirajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte kokosovo brašno i promiješajte.
- 4. Uronite keksiće dopola u glazuru, izvadite ih i zadržite u zraku da se ocijedi suvišna glazura. Posložite ih na poslužavnik i poslužite.
- 5. U glazuru se mogu dodati orašaste plodovi po vašem ukusu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća