Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.

Sastojci

  • 220 g šećera
  • 4 jaja
  • 100 g tekućeg vrhnja
  • 220 g brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 100 g maslaca
  • kora tri limuna
  • maslac za mašćenje kalupa
  • sok od 3 limuna
  • 180 g šećera u prahu
  • 200 g bijele čokolade
  • 60 g jestivog ulja
  • 40 g kokosovog brašna

Priprema

  • 1. Za keksiće sipajte brašno u posudu za miksanje. Dodajte prašak za pecivo, šećer, jaja i vrhnje. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ulijte i prethodno rastopljen maslac te ponovno miješajte. Na kraju nastružite kore limuna i dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite silikonske kalupe za kekse maslacem. Razdijelite tijesto u njih i pecite keksiće 15-17 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
  • 2. Za sirup dobro pomiješajte limunski sok s šećerom u prahu. Namažite obilno sve još tople keksiće sirupom.
  • 3. Za glazuru zagrijte maslinovo ulje i njime zalijte bijelu čokoladu. Ostavite da se rastopi i pasirajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte kokosovo brašno i promiješajte.
  • 4. Uronite keksiće dopola u glazuru, izvadite ih i zadržite u zraku da se ocijedi suvišna glazura. Posložite ih na poslužavnik i poslužite. 
  • 5. U glazuru se mogu dodati orašaste plodovi po vašem ukusu.

Povezani recepti

Vidi sve