Opis
Način pripreme:
1. Za keksiće sipajte brašno u posudu za miksanje. Dodajte prašak za pecivo, šećer, jaja i vrhnje. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ulijte i prethodno rastopljen maslac te ponovno miješajte. Na kraju nastružite kore limuna i dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite silikonske kalupe za kekse maslacem. Razdijelite tijesto u njih i pecite keksiće 15-17 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
2. Za sirup dobro pomiješajte limunski sok s šećerom u prahu. Namažite obilno sve još tople keksiće sirupom.
3. Za glazuru zagrijte maslinovo ulje i njime zalijte bijelu čokoladu. Ostavite da se rastopi i pasirajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte kokosovo brašno i promiješajte.
4. Uronite keksiće dopola u glazuru, izvadite ih i zadržite u zraku da se ocijedi suvišna glazura. Posložite ih na poslužavnik i poslužite.
Savjet:
U glazuru se mogu dodati orašaste plodovi po vašem ukusu.
Sastojci
Za limunovu tortu
- 220 g šećera
- 4 jaja
- 100 g tekućeg vrhnja
- 220 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 100 g maslaca
- kora tri limuna
- maslac za mašćenje kalupa
Za sirup
- sok od 3 limuna
- 180 g šećera u prahu
Za glazuru od bijele čokolade i kokosa:
- 200 g bijele čokolade
- 60 g jestivog ulja
- 40 g kokosovog brašna