Način pripreme

Za kokosovo mlijeko raspolovite kokos i sačuvajte kokosovu vodu.  

Naribajte kokos i meso stavite u blender s 200 ml te pulsirajući obradite dok se sve ne pomiješa i meso ne postane mekano.  

Obložite cjedilo tkaninom I postavite ga nad zdjelu. Ulijte blendani kokos, a zatim sastružite tkaninu i dobro iscijedite kako biste od mesa izdvojili što više tekućine. Trebat će vam 400ml kokosovog mlijeka. Prvi put kad istisnete kokos, dobit ćete prvi ekstrakt kokosa ili kokosovo vrhnje. Sačuvajte 200ml toga za kasnije.

Ponovite postupak da dobijete drugi ekstrakt kokosa ili kokosovo mlijeko. Toga će vam trebati 400ml.

Pomiješajte kruh s kokosovom vodom iz drugog ekstrakta kokosovog mlijeka, sodom bikarbonom I u to umiješajte rižino brašno tok se ne oblikuje gusta smjesa.

Ostavite po strani da počiva 6 sati ili dok se smjesa ne udvostruči.

Kad je smjesa počinula, zagrijte unutrašnjost tave uljem i stavite na jaku vatru.

Dok se tava grije, dodajte 1. ekstrakt kokosovog mlijeka te promiješajte da se oblikuje gusta smjesa za palačinke. Začinite solju.

Kad tava bude vruća, dodajte kutlaču smjese i nagnite tako da obloži tavu i da lokvica ostane na dnu.

Prekrijte tavu poklopcem i pecite 2 -3 minute ili dok sredina ne bude čvrsta, a stranice zlatne i hrskave.

Lagano dirnite stranice tave da se lijevak odvoji, a zatim ga izvadite i poslužite vrućeg.

Sastojci

  • 1 kokos, s 200ml kokosovog vrhnja i 400ml kokosovog mlijeka, sačuvane vode
  • 1 x 2cm kriške kruha od kiselog tijesta, nalomljenog na komade
  • 500g rižinog brašna
  • 1/4 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica šećera
  • soli
  • 200ml vruće vode

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve