Lignja confit i chorizo
Lignje stavite u dublji pleh od pećnice. Prelijte uljem tako da lignje budu prekrivene i dodajte čili, timijan, koricu od limuna i prepolovljeni češnjak. Pecite lignje u pećnici na 120 stupnjeva oko 2-3 sata. Procijedite lignje od ulja.
Chorizo izrežite na manje komadiće. Ogulite luk i češnjak i izrežite na sitno. Zagrijte tavu i najprije popržite luk. Dodajte chorizo i pecite cijelo vrijeme miješajući na srednjoj temperaturi. Kad chorizo postane hrskav, podignite temperaturu i dodajte lignje te pecite. Papriku izrežite na kockice i ubacite da se kratko peku. Posolite i popaprite.
Možete poslužiti primjerice uz tost i majonezu s češnjakom.

Sastojci

  • 600 g liganja 100 g narezanog choriza Ulje od repice 1 crveni čili 5 grančica timijana Korica od jednog limuna 1 cijeli prepolovljeni češnjak 1 luk 1 paprika sol i papar

Priprema