Libijski punjeni krumpiri

Libijski punjeni krumpiri

Opis

Način pripreme:

1. Ogulite i narežite krumpire na debele ploške. Svaki komad razrežite po sredini, po dužini, ali ne do kraja. Krumpire ostavite sat vremena u posudi s hladnom slanom vodom kako bi omekšali.

2. Za umak od rajčice sitno narežite luk i češnjak. Ispržite u tavi s 2-3 žlice ulja ili maslinova ulja. Dodajte pire od rajčice i promiješajte. Začinite solju, paprom, kurkumom i cimetom. Ispržite 3-4 minute i dodajte vode. Umak ostavite da se krčka 10 minuta na slaboj vatri.

3. U posudu stavite mljeveno meso (možete upotrijebiti i miješano mljeveno meso). Sitno narežite mladi luk i dodajte mljevenom mesu. Dodajte 1 punu žlicu pirea od slatkih crvenih paprika i 1 žlicu pirea od rajčica. Začinite kurkumom, đumbirom, cimetom, začinskom crvenom paprikom, solju i paprom. Dobro promiješajte mljeveno meso.

4. Krumpire nadjenite mljevenim mesom, prstima. Krumpiri se trebaju moći zatvoriti, ali tako da se nadjev u njima vidi.

5. Za paniranje pripremite smjesu u dubokom tanjuru s jajetom, prstohvatom cimeta i malo vode. U drugi tanjur dodajte brašno i promiješajte ga s crvenom paprikom. U tavi ugrijte prst ulja. Krumpire prvo utopite u smjesu od jaja, a zatim uvaljajte u brašno, ali ne mnogo. Ispržite krumpire dok ne poprime zlatnu boju s obje strane.

6. Umak od rajčice izlijte u prozirnu posudu. U nju posložite punjene krumpire. Krumpire prelijte vodom od narančina cvijeta. Krumpire ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju.

7. Punjene krumpire poslužite sa zelenom salatom.

Sastojci

Za krumpire

  • 6 velikih krumpira
  • sol
  • 2 jaja
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica začinske crvene paprike
  • brašno
  • maslinovo ulje
  • 3 žlice vode od naranče

Za nadjev

  • 1 stabljika mladog luka
  • 250 g mljevene janjetine
  • 1 žlica koncentrata pirea od rajčice
  • 1 žlica začinske crvene paprike
  • 0.5 žlice papra
  • 0.5 žlice kurkume
  • 0.5 žlice cimeta
  • 0.5 žlice mljevenog đumbira
  • 1 žlice pirea od paprika

Za umak od rajčice

  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice koncentrata pirea od rajčice
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica cimeta
  • 300 ml vode

Povezani recepti