Libijski punjeni krumpiri
Recept iz: Nadia i Merijn
Način pripreme:
1. Ogulite i narežite krumpire na debele ploške. Svaki komad razrežite po sredini, po dužini, ali ne do kraja. Krumpire ostavite sat vremena u posudi s hladnom slanom vodom kako bi omekšali.
2. Za umak od rajčice sitno narežite luk i češnjak. Ispržite u tavi s 2-3 žlice ulja ili maslinova ulja. Dodajte pire od rajčice i promiješajte. Začinite solju, paprom, kurkumom i cimetom. Ispržite 3-4 minute i dodajte vode. Umak ostavite da se krčka 10 minuta na slaboj vatri.
3. U posudu stavite mljeveno meso (možete upotrijebiti i miješano mljeveno meso). Sitno narežite mladi luk i dodajte mljevenom mesu. Dodajte 1 punu žlicu pirea od slatkih crvenih paprika i 1 žlicu pirea od rajčica. Začinite kurkumom, đumbirom, cimetom, začinskom crvenom paprikom, solju i paprom. Dobro promiješajte mljeveno meso.
4. Krumpire nadjenite mljevenim mesom, prstima. Krumpiri se trebaju moći zatvoriti, ali tako da se nadjev u njima vidi.
5. Za paniranje pripremite smjesu u dubokom tanjuru s jajetom, prstohvatom cimeta i malo vode. U drugi tanjur dodajte brašno i promiješajte ga s crvenom paprikom. U tavi ugrijte prst ulja. Krumpire prvo utopite u smjesu od jaja, a zatim uvaljajte u brašno, ali ne mnogo. Ispržite krumpire dok ne poprime zlatnu boju s obje strane.
6. Umak od rajčice izlijte u prozirnu posudu. U nju posložite punjene krumpire. Krumpire prelijte vodom od narančina cvijeta. Krumpire ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju.
7. Punjene krumpire poslužite sa zelenom salatom.
Sastojci
- Za krumpire6 velikih krumpira sol 2 jaja 1 žličica cimeta 1 žličica začinske crvene paprike brašno maslinovo ulje 3 žlice vode od narančeZa nadjev1 stabljika mladog luka 250 g mljevene janjetine 1 žlica koncentrata pirea od rajčice 1 žlica začinske crvene paprike 0.5 žlice papra 0.5 žlice kurkume 0.5 žlice cimeta 0.5 žlice mljevenog đumbira 1 žlice pirea od paprikaZa umak od rajčice1 glavica luka 1 češanj češnjaka maslinovo ulje 2 žlice koncentrata pirea od rajčice 1 žličica kurkume 1 žličica cimeta 300 ml vode
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama