Libanonska salata s bademima i metvicom

Sastojci

  • šaka preprženih cijelih badema
  • 0.5 zdrobljene pšenice
  • maslinovo ulje
  • 0.5 šalice vruće vode
  • koraba
  • 1 limun
  • 1 vezica metvice
  • 1 šipak

Priprema

  • 1. Narežite bademe na komadiće i prepržite ih u tavi za prženje na niskoj temperaturi.
  • 2. U međuvremenu, pomiješajte zdrobljenu pšenicu s jednakom količinom vruće vode. Dodajte malo maslinova ulja te pokrijte da se upije.
  • 3. U međuvremenu, narežite korabu i pomiješajte je s prženim bademima, koricom 1 limuna i vezicom svježe metvice.
  • 4. Nakon što pšenica upije vodu, pomiješajte je s ostalim sastojcima, poškropite limunovim sokom i maslinovim uljem.
  • 5. Ogulite šipak. Dodajte ga u salatu i sve dobro promiješajte.

Povezani recepti

Vidi sve