Libanonska salata s bademima i metvicom
Sastojci
- šaka preprženih cijelih badema
- 0.5 zdrobljene pšenice
- maslinovo ulje
- 0.5 šalice vruće vode
- koraba
- 1 limun
- 1 vezica metvice
- 1 šipak
Priprema
- 1. Narežite bademe na komadiće i prepržite ih u tavi za prženje na niskoj temperaturi.
- 2. U međuvremenu, pomiješajte zdrobljenu pšenicu s jednakom količinom vruće vode. Dodajte malo maslinova ulja te pokrijte da se upije.
- 3. U međuvremenu, narežite korabu i pomiješajte je s prženim bademima, koricom 1 limuna i vezicom svježe metvice.
- 4. Nakon što pšenica upije vodu, pomiješajte je s ostalim sastojcima, poškropite limunovim sokom i maslinovim uljem.
- 5. Ogulite šipak. Dodajte ga u salatu i sve dobro promiješajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)
Recepti Luke Nguyen
Salata od mlade nangke s tofuom
Recepti Luke Nguyen
Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica