Libanonska salata s bademima i metvicom
  1. Narežite bademe na komadiće i prepržite ih u tavi za prženje na niskoj temperaturi.
  2. U međuvremenu, pomiješajte zdrobljenu pšenicu s jednakom količinom vruće vode. Dodajte malo maslinova ulja te pokrijte da se upije.
  3. U međuvremenu, narežite korabu i pomiješajte je s prženim bademima, koricom 1 limuna i vezicom svježe metvice.
  4. Nakon što pšenica upije vodu, pomiješajte je s ostalim sastojcima, poškropite limunovim sokom i maslinovim uljem.
  5. Ogulite šipak. Dodajte ga u salatu i sve dobro promiješajte. 

Sastojci

  • Sastojci šaka preprženih badema maslinovo ulje 0.5 šalice vruće vode limun 1 vezica metvice šaka preprženih cijelih badema koraba 1 šipak

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve