Libanonska salata s bademima i metvicom
- Narežite bademe na komadiće i prepržite ih u tavi za prženje na niskoj temperaturi.
- U međuvremenu, pomiješajte zdrobljenu pšenicu s jednakom količinom vruće vode. Dodajte malo maslinova ulja te pokrijte da se upije.
- U međuvremenu, narežite korabu i pomiješajte je s prženim bademima, koricom 1 limuna i vezicom svježe metvice.
- Nakon što pšenica upije vodu, pomiješajte je s ostalim sastojcima, poškropite limunovim sokom i maslinovim uljem.
- Ogulite šipak. Dodajte ga u salatu i sve dobro promiješajte.
Sastojci
- Sastojci šaka preprženih badema maslinovo ulje 0.5 šalice vruće vode limun 1 vezica metvice šaka preprženih cijelih badema koraba 1 šipak
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli