Li Hongzhangov Chop Suey
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.
Sastojci
- Sastojci
- 200g carskog mesa, tanko narezanog
- 1 žlica škrobnog brašna, plus jedna dodatna žlica škrobnog brašna pomiješana sa 60 ml hladne vode ili pilećeg temeljca
- 5 suhih shitake gljiva
- 80 ml ulja od repice ili ulje kanole
- ½ smeđeg luka, narezanog
- 2 češnja češnjaka, grubo nasjeckanog
- 2 deblje ploške đumbira, tučenog
- 100g sirovih škampi, oguljenih
- 1 mala vezica choy suma
- 8 komada mini kukuruza, prepolovljenih po dužini
- 1 mrkva, sitno nasjeckana na dijagonalne polumjesece
- 100g bambusovih izdanaka
- 100g baršunastih panjevčica, natrganih na manje snopove
- ½ crvene paprike babure, narezane na ploške
- 1 poriluk, narezan na ploške od 1 cm
- 470 ml pilećeg temeljca
- 2 žlice umaka od soje
- 60 ml žutog vina ili 1 žlica vina Shaoxing
- 1 žličica šećera
- prstohvat bijelog papra
Priprema
- Pomiješajte carsko meso s marinadom za meso i ostavite sa strane. Prekrijte shiitake gljive s 470 ml vruće vode i ostavite da odstoji 20 minuta. Iz gljiva izvadite stabljike, razrežite klobuke i sačuvajte tekućinu.
- Wok tavu zagrijte na jakoj vatri i dodajte ulje. Dodajte đumbir, luk i češnjak (tim redoslijedom) i pržite dok ulje ne poprimi miris. Dodajte škampe i miješajte dok se ne ispeku. Iz tave izvadite škampe i ostale sastojke.
- Wok tavu vratite na vatru i dodajte svinjetinu, pržite dok ne poprimi smeđu boju, zatim je izvadite. Wok tavu opet vratite na vatru i zasebno pržite choy sum, mini kukuruz, mrkvu, bambusove izdanke, crvenu papriku, poriluk i gljive (baršunaste panjevčice i shitake), dok sve ne omekša, po potrebi dodajte još ulja. U praznu wok tavu dodajte tekućinu koji ste sačuvali od gljiva i pileći temeljac, zatim dodajte umak od soje, vino, papar i sitni šećer, neka proključa. Vratite sve pržene sastojke u wok tavu i miješajte dok se ne sjedini. Ponovo dovedite do vrenja i dodajte škrobno brašno, uz neprestano miješanje, dok se ne stvori gusti, sjajni umak koji povezuje sve sastojke. Možda ćete morati prilagoditi količinu smjese sa škrobnim brašnom, kako biste stvorili najbolju gustoću, koja treba biti tekuća i svilena, ne gusta i teška.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Nico Reynolds
Savršen odrezak na žaru sa salatom od komorača i kukuruzom u maslacu i parmezanu
Recepti Lora i Stoyan
Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
Recepti Ainsley Harriott
Mljevena govedina s krumpirom, lukom i zelenim povrćem s maslacem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Adam Liaw
Goveđi Rendang
Recepti Adam Liaw
Nyonya goveđi lemak
Recepti Shane Delia
Manti (turski valjušci od govedine sa sudžuk maslacem)
Recepti Adam Liaw
Škampi Longjing
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci Hokkien