U veću posudu staviti brašno, kim i sol te drvenom žlicom izmiješati.

Na sredini suhih sastojaka iskopati jamicu i polako dodavati vodu, te miješajući iz smjese ukloniti grudice.

U međuvremenu, u tavi koja se ne lijepi, na srednje jakoj vatri zagrijati 2 žlice ulja. Dodati luk i uz miješanje kuhati 8—10 minuta ili dok se ne zazlati. Dodati češnjak 1—2 minute prije kraja kuhanja.

Umiješati začinsko bilje, a zatim u tijesto umiješati smjesu luka zajedno s uljem; tijesto treba biti rijetko kao za palačinke. Zagrijati pola žličice ulja u tavi od 20 cm ili krep tavi na jakoj vatri 2 minute, a zatim smanjiti vatru na srednje i uliti četvrtinu tijesta; lepinja treba biti debela oko ½ cm.

U tavi za prženje od 20 cm na jakoj vatri kroz 2 minute zagrijati pola žlice ulja; temperaturu smanjiti na srednju, te usuti četvrtinu tijesta, da lepinja bude debela ½ cm.

Peći 1 do 2 minute ili dok se na površini palačinke ne pojave mjehurići. Lopaticom ili nožem lagano okrenuti lepinju i peći dalje 1 do 2 minute, ili dok se ne stvori lepinja. Odložiti u posudu za pečenje tako da se ne ohladi. Ponoviti postupak s preostalim tijestom.

Izrezati ukoso i poslužiti toplo, ili uz curry (umak, kuhan na način južnoazijske kuhinje).

Sastojci

  • 2 šalice slanutkova brašna
  • 1 žlica mljevenog kima
  • ½ žlice sjemenki kima
  • 2 žlice soli
  • 1½ šalice mlačne vode
  • ¼ šalice maslinova ulja + posebno za prženje
  • 1 smeđi luk, sitno nasjeckati
  • 2 češnja češnjaka, smrvljena
  • ¼ šalice nasjeckanog bilja (majčina dušica, origano, ružmarin)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve