Led od mesnog temeljca
Recept iz: Maksut Aşkar

PRIPREMA:
U loncu pirjajte janjeće kosti na kojima ima mesa uz povremeno okretanje.
Na kosti bacite luk, mrkvu i stabljike celera narezane na velike komade.
Po ukusu dodajte papar u zrnu i list lovora.
Dodajte vode da pokrijete kosti i ostavite da vri na slaboj vatri otprilike dva sata.
Kad voda dobro pokupi sve arome, razdijelite je u posudice za led, procijeđenu ili ne, po želji.
Pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu.
Prije nego što ih stavite u zamrzivač, u svaku posudicu ubacite svježi list peršina.
Zaledite u dubokom zamrzavanju.
Ove kockice možete ubaciti u juhe, rižu i variva, a možete ih koristiti i u umacima koje ćete pripremati. Osim toga možete ih dodati i u vodu u kojoj nešto kuhate.
Sastojci
- Sastojci1.5 kg janjećih kosti na kojima ima mesa 1 glavica luka 1 mrkva 2 stabljike celera papar u zrnu list lovora voda list peršina
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Maksut Aşkar
Umak od jogurta sa sumakom i ciklom
Recepti Maksut Aşkar
Češnjak s bitter čokoladom
Recepti Maksut Aşkar
Kompot od bresaka
Recepti Maksut Aşkar
Poriluk s maslinovim uljem
Recepti Maksut Aşkar
Mahmudije s piletinom
Recepti Maksut Aşkar
Pekmez od smokve s ciklom
Recepti Maksut Aşkar
Salata sa smokvama i suhom govedinom
Recepti Maksut Aşkar
Crni grah s maslinovim uljem i brbavicama
Recepti Maksut Aşkar
Limunada s ciklom