Led od mesnog temeljca

PRIPREMA:

 

U loncu pirjajte janjeće kosti na kojima ima mesa uz povremeno okretanje.

Na kosti bacite luk, mrkvu i stabljike celera narezane na velike komade.

Po ukusu dodajte papar u zrnu i list lovora.

Dodajte vode da pokrijete kosti i ostavite da vri na slaboj vatri otprilike dva sata.

Kad voda dobro pokupi sve arome, razdijelite je u posudice za led, procijeđenu ili ne, po želji.

Pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu.

Prije nego što ih stavite u zamrzivač, u svaku posudicu ubacite svježi list peršina.

Zaledite u dubokom zamrzavanju.

 

Ove kockice možete ubaciti u juhe, rižu i variva, a možete ih koristiti i u umacima koje ćete pripremati. Osim toga možete ih dodati i u vodu u kojoj nešto kuhate.

 

Sastojci

  • Sastojci1.5 kg janjećih kosti na kojima ima mesa 1 glavica luka 1 mrkva 2 stabljike celera papar u zrnu list lovora voda list peršina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve