Lazanje s piletinom i gljivama
Recept iz: Mark Moriarty
- Zagrijte pećnicu na 150C.
- U aluminijsku foliju stavite portobello gljive, glavicu češnjaka, malo maslinovog ulja i čvrsto zamotajte, pecite na 150C oko jedan sat. Izvadite iz pećnice, gljive narežite, glavicu češnjaka sačuvajte.
- Uklonite debele peteljke špinata, te ga trgajte na manje komade.
- U lončiću zagrijte mlijeko, dobro ga začinite i prebacite u vrč.
- U lonac na jakoj vatri stavite maslac i brašno, pržite jednu minutu miješajući s pjenjačom, zatim ulijte toplo mlijeko, miješajte bez prestanka.
- Miješajte umak dok ne zavrije i postane sjajno i bez grudica.
- Maknite s vatre i umiješajte naribani sir, kondenziranu juhu, senf i limun.
- U umak istisnite pečeno meso češnjaka i dovršite sa soli.
- Tanko narežite pileće prsa i gljive.
- Mješavinu slažite u vatrostalnu posudu: Sloj listova tjestenine, piletina, gljive, umak, špinat, ponovite. Vrh pospite s još naribanog sira.
- Pecite na 180C oko 45 minuta, ostavite da miruje 5 minuta, zatim poslužite dok je toplo.
Sastojci
- 800g pilećih prsa, tanko narezanih
- 4 velikih portobello gljiva
- 1 glavica češnjaka
- 1 svežanj špinata s velikim listovima /cavolo nero
- 90g maslaca
- 100g brašna
- 750ml mlijeka
- 150g naribanog parmezana/gruyere sira
- 2 žlice senfa
- Zest i sok polovice limuna
- 500g kondenzirane pileće juhe
- Parmezan sir za posipanje po vrhu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom