1. Zagrijte pećnicu na 150C.
  2. U aluminijsku foliju stavite portobello gljive, glavicu češnjaka, malo maslinovog ulja i čvrsto zamotajte, pecite na 150C oko jedan sat. Izvadite iz pećnice, gljive narežite, glavicu češnjaka sačuvajte.
  3. Uklonite debele peteljke špinata, te ga trgajte na manje komade.
  4. U lončiću zagrijte mlijeko, dobro ga začinite i prebacite u vrč.
  5. U lonac na jakoj vatri stavite maslac i brašno, pržite jednu minutu miješajući s pjenjačom, zatim ulijte toplo mlijeko, miješajte bez prestanka.
  6. Miješajte umak dok ne zavrije i postane sjajno i bez grudica.
  7. Maknite s vatre i umiješajte naribani sir, kondenziranu juhu, senf i limun.
  8. U umak istisnite pečeno meso češnjaka i dovršite sa soli.
  9. Tanko narežite pileće prsa i gljive.
  10. Mješavinu slažite u vatrostalnu posudu: Sloj listova tjestenine, piletina, gljive, umak, špinat, ponovite. Vrh pospite s još naribanog sira.
  11. Pecite na 180C oko 45 minuta, ostavite da miruje 5 minuta, zatim poslužite dok je toplo.

Sastojci

  • 800g pilećih prsa, tanko narezanih
  • 4 velikih portobello gljiva
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 svežanj špinata s velikim listovima /cavolo nero
  • 90g maslaca
  • 100g brašna
  • 750ml mlijeka
  • 150g naribanog parmezana/gruyere sira
  • 2 žlice senfa
  • Zest i sok polovice limuna
  • 500g kondenzirane pileće juhe
  • Parmezan sir za posipanje po vrhu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve