Lazanje od špinata
Recept iz: Filipa Gomes
Napravite ukusne lazanje sa samo 5 sastojaka.
Napravite umak tako da ugrijete teflonsku tavu. Stavite 8 narezanih rajčica, posolite i popaprite, dobro promiješajte i pustite da se kuha.
Narežite špinat i stavite na vatru u loncu s malo vode da prokuha.
Nakon nekog vremena izvadite špinat iz lonca i dobro ocijedite. Stavite rajčicu u posudu, pospite origanom i usitnite štapnim mikserom.
Pećnicu ugrijte na 180 ºC i pripremite lim. Stavite trećinu umaka od rajčice, zatim list tijesta pa pola špinata i komadiće mozzarelle.
Ponovite postupak i završite listom lisnatog tijesta, ostacima umaka od rajčice i na kraju parmezanom.
Prekrijte lim aluminijskim papirom i stavite u pećnicu na 25-30 minuta.
Na kraju maknite papir i pecite još 5 minuta dok se sir ne rastopi.
Sastojci
- 8 rajčica 1 paket tijesta za lazanje 350 g špinata 2 mozzarelle ½ šalice ribanog parmezana Origano sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom