Lazanje od špinata
Recept iz: Filipa Gomes
Sastojci
- 8 rajčica
- 1 paket tijesta za lazanje
- 350 g špinata
- 2 mozzarelle
- ½ šalice ribanog parmezana
- Origano
- sol
- papar
Priprema
- 1. Napravite ukusne lazanje sa samo 5 sastojaka.
- 2. Napravite umak tako da ugrijete teflonsku tavu. Stavite 8 narezanih rajčica, posolite i popaprite, dobro promiješajte i pustite da se kuha.
- 3. Narežite špinat i stavite na vatru u loncu s malo vode da prokuha.
- 4. Nakon nekog vremena izvadite špinat iz lonca i dobro ocijedite. Stavite rajčicu u posudu, pospite origanom i usitnite štapnim mikserom.
- 5. Pećnicu ugrijte na 180 ºC i pripremite lim. Stavite trećinu umaka od rajčice, zatim list tijesta pa pola špinata i komadiće mozzarelle.
- 6. Ponovite postupak i završite listom lisnatog tijesta, ostacima umaka od rajčice i na kraju parmezanom.
- 7. Prekrijte lim aluminijskim papirom i stavite u pećnicu na 25-30 minuta.
- 8. Na kraju maknite papir i pecite još 5 minuta dok se sir ne rastopi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom