Sastojci

  • 8 rajčica
  • 1 paket tijesta za lazanje
  • 350 g špinata
  • 2 mozzarelle
  • ½ šalice ribanog parmezana
  • Origano
  • sol
  • papar

Priprema

  • 1. Napravite ukusne lazanje sa samo 5 sastojaka.
  • 2. Napravite umak tako da ugrijete teflonsku tavu. Stavite 8 narezanih rajčica, posolite i popaprite, dobro promiješajte i pustite da se kuha.
  • 3. Narežite špinat i stavite na vatru u loncu s malo vode da prokuha.
  • 4. Nakon nekog vremena izvadite špinat iz lonca i dobro ocijedite. Stavite rajčicu u posudu, pospite origanom i usitnite štapnim mikserom.
  • 5. Pećnicu ugrijte na 180 ºC i pripremite lim. Stavite trećinu umaka od rajčice, zatim list tijesta pa pola špinata i komadiće mozzarelle.
  • 6. Ponovite postupak i završite listom lisnatog tijesta, ostacima umaka od rajčice i na kraju parmezanom.
  • 7. Prekrijte lim aluminijskim papirom i stavite u pećnicu na 25-30 minuta.
  • 8. Na kraju maknite papir i pecite još 5 minuta dok se sir ne rastopi.

Povezani recepti

Vidi sve