Zagrijte ulje u dubokoj, vatrostalnoj posudi. Dodajte luk i pržite na srednjoj vatri 5 minuta, dok ne smekša, pa dodajte češnjak i kuhajte još jednu minutu.

Dodajte tikvice i gljive, pojačajte vatru i pržite oko 5 minuta dok lagano ne posmeđe. Dodajte nasjeckane rajčice i 4 dcl kipuće vode i dobro začinite solju i paprom. Lagano proključajte i kuhajte 10 minuta na srednjoj vatri.

Predgrijte grill na visoku temperaturu. Pomiješajte špinat i trakice tjestenine i kada špinat uvene umiješajte bosiljak, 2/3 parmezana i pola mozzarelle. Posipajte ostatak sira po vrhu i stavite pod grill 3–5 minuta dok se sir ne rastopi.

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 mala luka, sitno nasjeckana
  • 3 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 3 tikvice, nasjeckane
  • 250 g smeđih gljiva ili šampinjona, narezanih
  • 1 x 400 g konzerva narezanih rajčica
  • 200 g mladog špinata
  • 400 g svježe tjestenine za lazanje, narezane na trakice
  • šaka svježeg natrganog lišća bosiljka
  • 80 g nastruganog parmezana
  • 2 x 125 g kuglica mozzarelle, narezana

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve