Lazanja od sira i špinata

Priprema:

 

1.    Za bechamel, kuhati brašno na zagrijanom maslacu dok ne porumeni.

 

2.    Postupno dodavati mlijeko uz stalno miješanje. Kuhati dok se umak blago ne zgusne. Umak treba biti rjeđi nego obično, jer se koristi tijesto za lazanje koje se ne kuha. Tijesto će pokupiti tekućinu. Ugasiti kuhalo i začiniti senfom, solju i paprom.

3.    Sitno nasjeckati luk i češnjak i dinstati u maslinovom ulju dok ne omekšaju i postanu prozirni.

4.    Preliti špinat kipućom vodom da omekša. Ostaviti da se ohladi pod hladnom tekućom vodom i dobro ocijediti, gnječeći ga rukama. Sitno nasjeckati.

5.    Pomiješati špinat s naribanim parmezanom, smrvljenom gorgonzolom i ricottom. Dobro promiješati. Dodati prženi luk i češnjak, jaja, muškatni oraščić, sol i papar po ukusu, i dobro promiješati.

6.    Žlicom izvaditi malo bechamel umaka na dno lima. Staviti jedan sloj listova lazanje odozgo. Preliti bechamel umakom, posipati dijelom smjese od špinata i složiti kriške mozzarele. Ponoviti postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na kraju staviti još jedan sloj listova za lazanje, bechamela i mozzarele.

7.    Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Peći lazanje 40 minuta. Ostaviti da se blago ohlade, narezati ih i poslužiti.

Sastojci

  • Sastojci500 g 500 g listova za lazanje 500 g špinata (opranog očišćenog i osušenog) 700 g ricotta sira 500 g mozzarele 200 g gorgonzole 100 g parmezana 3 jajeta 1 luk 2 češnja češnjaka 2 žlice maslinovog ulja ½ čajne žličice indijskog oraščića sol i papar po ukusu Za bechamel 12 l mlijeka 60 g 1 šalica (220 g) hladnog neslanog maslaca izrezanog na komadiće 60 g brašna 1 žlica blagog senfa sol i papar po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve