Lavlje glave u Benbang stilu
Recept iz: Adam Liaw
Ako želite početi pripremati kuhati azijsku kuhinju, ovaj lagani recept je savršeni početak
Sastojci
- Sastojci
- 1L ulja, za plitko prženje
- 60ml svijetlog umaka od soje
- 30ml tamnog umaka od soje
- 25g šećera
- 1L pilećeg temeljca ili vode
- 8 zelenih pak choija, prepolovljenih po dužini
- 15ml biljnog ulja
- Lavlja glava - okruglice
- 750g svinjećeg mljevenog mesa
- 2-3 mlada luka, razdvojite bijele i zelene dijelove, sameljite
- 65g oguljenih vodenih kestena, nasjeckanih
- 1 žličica naribanog đumbira
- 1 jaje
- 10g škrobnog brašna, plus dodatno za posipanje
- 15ml Shaoxing vina
- ½ žličice soli
- prstohvat bijelog papra
Priprema
- Za mesne okruglice, sve sastojke pomiješajte zajedno, dobro miješajte u jednom smjeru, zatim oblikujte četiri velike mesne okruglice.
- U wok tavi zagrijte ulje na 170C i plitko pržite mesne okruglice oko pet minuta ili dok cijele ne poprime smeđu boju. Mesne okruglice zatim prebacite u tešku tavu ili posudu za složenac, dodajte umake od soje, šećer i dovoljno temeljca kako biste prekrili okruglice. Poklopite i zakuhajte. Kuhajte poklopljeno sat vremena, zatim maknite poklopac i kuhajte još 45 minuta do jednog sata, dok umak ne postane gust i sjajan.
- U drugoj wok tavi zakuhajte vodu i dodajte malo ulja. Začinite s malo soli i prstohvatom šećera. Kuhajte pak choi nekoliko minuta dok ne omekša, zatim procijedite.
- Za posluživanje, u duboki tanjur stavite okruglice. Pak choi posložite oko mesnih okruglica, zatim sve prelijte tekućinom od pirjanja dok ne postanu vlažne i sjajne.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete
Recepti Nico Reynolds
Halloumi na žaru i umak od avokada
Recepti Nico Reynolds
Sporo pečen janjeći but u suhoj marinadi
Recepti Nadiya Hussain
Pita samosa
Recepti Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
Recepti Luca Ciano
Pršut s koricom od badema i popečci od ricotte
Recepti Luca Ciano
Zalogaji od parmezana s tartarom od teletine