Lavlje glave u Benbang stilu
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw je kuhar, pisac i televizijski voditelj sa sjedištem u Sydneyu u Australiji. Njegova televizijska serija, Okus Destinacije, proputovala je Australiju, Novi Zeland, Japan, Skandinaviju i Singapur i osvojila nagradu AACTA 2016. za najbolji životni televizijski program. Adam je redoviti kolumnist za GoodFood novina Fairfax, magazin Sunday Life i The Guardian. Adam je 2010. osvojio "MasterChef Australija" titulu. Njegova je pobjeda i dalje najgledaniji nesportski televizijski događaj u povijesti Australije. Godine 2016. japanska vlada imenovala je Adama službenim “ambasadorom dobre volje japanske kuhinje”. S više od 300 tisuća pratitelja, Adamovu prisutnost na društvenim mrežama Klout je ocijenio najutjecajnijim u australskoj prehrambenoj industriji. Adama možete pratiti na Facebooku, Instagramu, Youtubeu ili Twitteru. Adam je također UNICEF-ov australski nacionalni ambasador za prehranu.
Sastojci
- 1L ulja, za plitko prženje
- 60ml svijetlog umaka od soje
- 30ml tamnog umaka od soje
- 25g šećera
- 1L pilećeg temeljca ili vode
- 8 zelenih pak choija, prepolovljenih po dužini
- 15ml biljnog ulja
- Lavlja glava - okruglice
- 750g svinjećeg mljevenog mesa
- 2-3 mlada luka, razdvojite bijele i zelene dijelove, sameljite
- 65g oguljenih vodenih kestena, nasjeckanih
- 1 žličica naribanog đumbira
- 1 jaje
- 10g škrobnog brašna, plus dodatno za posipanje
- 15ml Shaoxing vina
- ½ žličice soli
- prstohvat bijelog papra
Priprema
- 1. Za mesne okruglice, sve sastojke pomiješajte zajedno, dobro miješajte u jednom smjeru, zatim oblikujte četiri velike mesne okruglice.
- 2. U wok tavi zagrijte ulje na 170C i plitko pržite mesne okruglice oko pet minuta ili dok cijele ne poprime smeđu boju. Mesne okruglice zatim prebacite u tešku tavu ili posudu za složenac, dodajte umake od soje, šećer i dovoljno temeljca kako biste prekrili okruglice. Poklopite i zakuhajte. Kuhajte poklopljeno sat vremena, zatim maknite poklopac i kuhajte još 45 minuta do jednog sata, dok umak ne postane gust i sjajan.
- 3. U drugoj wok tavi zakuhajte vodu i dodajte malo ulja. Začinite s malo soli i prstohvatom šećera. Kuhajte pak choi nekoliko minuta dok ne omekša, zatim procijedite.
- 4. Za posluživanje, u duboki tanjur stavite okruglice. Pak choi posložite oko mesnih okruglica, zatim sve prelijte tekućinom od pirjanja dok ne postanu vlažne i sjajne.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Brzo varivo sa svinjskim kotletima
Recepti Lora i Stoyan
Brza musaka
Recepti Lora i Stoyan
Patka s mlincima
Recepti Lora i Stoyan
Mesne okruglice u umaku od rajčice
Recepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama