Ako želite početi pripremati kuhati azijsku kuhinju, ovaj lagani recept je savršeni početak

Sastojci

  • Sastojci
  • 1L ulja, za plitko prženje
  • 60ml svijetlog umaka od soje
  • 30ml tamnog umaka od soje
  • 25g šećera
  • 1L pilećeg temeljca ili vode
  • 8 zelenih pak choija, prepolovljenih po dužini
  • 15ml biljnog ulja
  • Lavlja glava - okruglice
  • 750g svinjećeg mljevenog mesa
  • 2-3 mlada luka, razdvojite bijele i zelene dijelove, sameljite
  • 65g oguljenih vodenih kestena, nasjeckanih
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 jaje
  • 10g škrobnog brašna, plus dodatno za posipanje
  • 15ml Shaoxing vina
  • ½ žličice soli
  • prstohvat bijelog papra

Priprema

  • Za mesne okruglice, sve sastojke pomiješajte zajedno, dobro miješajte u jednom smjeru, zatim oblikujte četiri velike mesne okruglice.
  • U wok tavi zagrijte ulje na 170C i plitko pržite mesne okruglice oko pet minuta ili dok cijele ne poprime smeđu boju. Mesne okruglice zatim prebacite u tešku tavu ili posudu za složenac, dodajte umake od soje, šećer i dovoljno temeljca kako biste prekrili okruglice. Poklopite i zakuhajte. Kuhajte poklopljeno sat vremena, zatim maknite poklopac i kuhajte još 45 minuta do jednog sata, dok umak ne postane gust i sjajan.
  • U drugoj wok tavi zakuhajte vodu i dodajte malo ulja. Začinite s malo soli i prstohvatom šećera. Kuhajte pak choi nekoliko minuta dok ne omekša, zatim procijedite.
  • Za posluživanje, u duboki tanjur stavite okruglice. Pak choi posložite oko mesnih okruglica, zatim sve prelijte tekućinom od pirjanja dok ne postanu vlažne i sjajne.

Povezani recepti

Vidi sve