Adam Liaw je kuhar, pisac i televizijski voditelj sa sjedištem u Sydneyu u Australiji. Njegova televizijska serija, Okus Destinacije, proputovala je Australiju, Novi Zeland, Japan, Skandinaviju i Singapur i osvojila nagradu AACTA 2016. za najbolji životni televizijski program. Adam je redoviti kolumnist za GoodFood novina Fairfax, magazin Sunday Life i The Guardian. Adam je 2010. osvojio "MasterChef Australija" titulu. Njegova je pobjeda i dalje najgledaniji nesportski televizijski događaj u povijesti Australije. Godine 2016. japanska vlada imenovala je Adama službenim “ambasadorom dobre volje japanske kuhinje”. S više od 300 tisuća pratitelja, Adamovu prisutnost na društvenim mrežama Klout je ocijenio najutjecajnijim u australskoj prehrambenoj industriji. Adama možete pratiti na Facebooku, Instagramu, Youtubeu ili Twitteru. Adam je također UNICEF-ov australski nacionalni ambasador za prehranu.

Sastojci

  • 1L ulja, za plitko prženje
  • 60ml svijetlog umaka od soje
  • 30ml tamnog umaka od soje
  • 25g šećera
  • 1L pilećeg temeljca ili vode
  • 8 zelenih pak choija, prepolovljenih po dužini
  • 15ml biljnog ulja
  • Lavlja glava - okruglice
  • 750g svinjećeg mljevenog mesa
  • 2-3 mlada luka, razdvojite bijele i zelene dijelove, sameljite
  • 65g oguljenih vodenih kestena, nasjeckanih
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 jaje
  • 10g škrobnog brašna, plus dodatno za posipanje
  • 15ml Shaoxing vina
  • ½ žličice soli
  • prstohvat bijelog papra

Priprema

  • 1. Za mesne okruglice, sve sastojke pomiješajte zajedno, dobro miješajte u jednom smjeru, zatim oblikujte četiri velike mesne okruglice.
  • 2. U wok tavi zagrijte ulje na 170C i plitko pržite mesne okruglice oko pet minuta ili dok cijele ne poprime smeđu boju. Mesne okruglice zatim prebacite u tešku tavu ili posudu za složenac, dodajte umake od soje, šećer i dovoljno temeljca kako biste prekrili okruglice. Poklopite i zakuhajte. Kuhajte poklopljeno sat vremena, zatim maknite poklopac i kuhajte još 45 minuta do jednog sata, dok umak ne postane gust i sjajan.
  • 3. U drugoj wok tavi zakuhajte vodu i dodajte malo ulja. Začinite s malo soli i prstohvatom šećera. Kuhajte pak choi nekoliko minuta dok ne omekša, zatim procijedite.
  • 4. Za posluživanje, u duboki tanjur stavite okruglice. Pak choi posložite oko mesnih okruglica, zatim sve prelijte tekućinom od pirjanja dok ne postanu vlažne i sjajne.

Povezani recepti

Vidi sve