Stavite sok naranče, grejpa i limete zajedno s đumbirom, šećerom, sojinim umakom i octom u posudu. Prokuhajte. Kada se smjesa zgusne i postane ljepljiva, skinite s vatre i dodajte kriške agruma. Neka smjesa ostane topla.

Pomiješajte krastavac, ocat, čili i jušnu žlicu ulja.

Prelijte preko ribe i začinite solju i paprom. U velikoj tavi ili na roštilju pecite ribu 1,5 do 2 minute s obje strane.

Prelijte umak preko ribe i poslužite s rižom i krastavcima.

Sastojci

  • 4 x 150g filea od lampuge  
  • sok ½ naranče, ½ mesa na kriške i iscijeđen sok naranče 
  • sok ½ limete, ½ mesa na kriške
  • sok ¼ grejpa ili pomela, ½ na kriške
  • 1 čajna žličica svježe isjeckanog đumbira
  • 1 jušna žlica smeđeg šećera
  • 3 jušne žlice soja umaka
  • 1 jušna žlica rižinog octa + 1 dodatna čajna žličica
  • 1 čili papričica, sitno nasjeckana
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja 
  • 1 krastavac, narezan ukoso 
  • riža za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve