Lampuga s ljepljivim umakom od limuna
Recept iz: Justine Schofield
Stavite sok naranče, grejpa i limete zajedno s đumbirom, šećerom, sojinim umakom i octom u posudu. Prokuhajte. Kada se smjesa zgusne i postane ljepljiva, skinite s vatre i dodajte kriške agruma. Neka smjesa ostane topla.
Pomiješajte krastavac, ocat, čili i jušnu žlicu ulja.
Prelijte preko ribe i začinite solju i paprom. U velikoj tavi ili na roštilju pecite ribu 1,5 do 2 minute s obje strane.
Prelijte umak preko ribe i poslužite s rižom i krastavcima.
Sastojci
- 4 x 150g filea od lampuge
- sok ½ naranče, ½ mesa na kriške i iscijeđen sok naranče
- sok ½ limete, ½ mesa na kriške
- sok ¼ grejpa ili pomela, ½ na kriške
- 1 čajna žličica svježe isjeckanog đumbira
- 1 jušna žlica smeđeg šećera
- 3 jušne žlice soja umaka
- 1 jušna žlica rižinog octa + 1 dodatna čajna žličica
- 1 čili papričica, sitno nasjeckana
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 1 krastavac, narezan ukoso
- riža za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja