Lagana pita Mississippi mud
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 225 g smrvljenih burbon keksa
- 90 g rastopljenog maslaca
- 85 g tamne čokolade
- 85 g neslanog maslaca
- 2 jajeta
- 85 g muscavado šećer
- 100 ml milerama
- 150 g mliječne čokolade
- 150 ml vrhnja
- 45 g zlatnog sirupa
- 175 g šećera u prahu
- Kajmak
Priprema
- 1. Izmiješajte kekse i maslac te natisnite u kalup od 23cm, dobro pritisnite smjesu na dnu i uz rubove.
- 2. Hladite nekih 10 minuta.
- 3. Krema– rastopite čokoladu i maslac nad vrućom vodom.
- 4. U međuvremenu tucite jaja i šećer 5 minuta, a zatim dodajte vrhnje i čokoladnu smjesu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega