Lagana čokoladna pasta za modeliranje
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu. Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- Kvalitetna tamna čokolada
Priprema
- 1. Fino nasjeckajte štangu crne čokolade i stavite je u multipraktik.
- 2. Miksajte dok ne dobijete finu smjesu.
- 3. Ako pravite veću količinu paste, izmiksajte čokoladu do mrvljenja.
- 4. Zatim izvadite iz multipraktika i vraćajte natrag u fazama.
- 5. Kad jedan dio nasjeckate, dodajte sljedeći, dok ne dobijete finu pastu.
- 6. Zatim možete izvaditi pastu i napraviti dekorativno jestivo drvce.
- 7. Uzmite komadiće i uvijte ih da napravite stablo.
- 8. Zatim s tanjim slojem smjese, uvijajte kako biste napravili oblik grana.
- 9. Ostavite na sobnoj temperaturi da se slegne i stvrdne.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća