Lagana čokoladna pasta za modeliranje

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu. Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • Kvalitetna tamna čokolada

Priprema

  • 1. Fino nasjeckajte štangu crne čokolade i stavite je u multipraktik.
  • 2. Miksajte dok ne dobijete finu smjesu.
  • 3. Ako pravite veću količinu  paste, izmiksajte čokoladu do  mrvljenja.
  • 4. Zatim izvadite iz multipraktika i vraćajte natrag u fazama.
  • 5. Kad jedan dio nasjeckate, dodajte sljedeći, dok ne dobijete finu pastu.
  • 6. Zatim možete izvaditi pastu i napraviti dekorativno jestivo drvce.
  • 7. Uzmite komadiće i uvijte ih da napravite stablo.
  • 8. Zatim s tanjim slojem smjese, uvijajte kako biste napravili oblik grana.
  • 9. Ostavite na sobnoj temperaturi da se slegne i stvrdne.

Povezani recepti

Vidi sve