Lagana čokoladna pasta za modeliranje
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu. Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- Kvalitetna tamna čokolada
Priprema
- 1. Fino nasjeckajte štangu crne čokolade i stavite je u multipraktik.
- 2. Miksajte dok ne dobijete finu smjesu.
- 3. Ako pravite veću količinu paste, izmiksajte čokoladu do mrvljenja.
- 4. Zatim izvadite iz multipraktika i vraćajte natrag u fazama.
- 5. Kad jedan dio nasjeckate, dodajte sljedeći, dok ne dobijete finu pastu.
- 6. Zatim možete izvaditi pastu i napraviti dekorativno jestivo drvce.
- 7. Uzmite komadiće i uvijte ih da napravite stablo.
- 8. Zatim s tanjim slojem smjese, uvijajte kako biste napravili oblik grana.
- 9. Ostavite na sobnoj temperaturi da se slegne i stvrdne.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci