David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 3 jaja
  • sol
  • malo vode
  • 150 g naribanog mladog kravljeg sira
  • 50 g parmezana
  • 1 jaje
  • ribana korica naranče
  • 50 g šećera
  • 50 g grožđica natopljenih u rumu
  • sok jedne naranče
  • 150 ml vina (istarskog muškata)
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 50 g maslaca
  • 3 žličice meda

Priprema

  • 1. Umijesiti domaće tijesto i staviti ga da odmori 30 min. u hladnjak.
  • 2. Napraviti nadjev od svih sastojaka.
  • 3. Tijesto podijeliti na 2 polovice.
  • 4. Razvuči tijesto. Ne pretanko da se ne lomi.
  • 5. Kad razvučemo donju“ plahtu“ tijesta na nju posložimo nadjev u hrpice udaljene cca. 5cm. Prekrijemo drugom „plahtom“ od tijesta te istisnemo sav zrak oko hrpica nadjeva. Kalupom za raviole formiramo krafe. Krafe kuhamo u posoljenoj kipučoj vodi oko 5 min.
  • 6. U tavi zagrijemo sok jedne naranče. Dodamo med i muškat te pustimo da provrije. Potom dodamo maslac i skuhane krafe sotiramo u slatkom umaku i serviramo posuto sa sjeckanim orasima.

Povezani recepti

Vidi sve