Priprema

Umijesiti domaće tijesto i staviti ga da odmori 30 min. u hladnjak.

Napraviti nadjev od svih sastojaka.

Tijesto podijeliti na 2 polovice.

Razvuči tijesto. Ne pretanko da se ne lomi.

Kad razvučemo donju“ plahtu“ tijesta na nju posložimo nadjev u hrpice udaljene cca. 5cm. Prekrijemo drugom „plahtom“ od tijesta te istisnemo sav zrak oko hrpica nadjeva. Kalupom za raviole formiramo krafe. Krafe kuhamo u posoljenoj kipučoj vodi oko 5 min.

U tavi zagrijemo sok jedne naranče. Dodamo med i muškat te pustimo da provrije. Potom dodamo maslac i skuhane krafe sotiramo u slatkom umaku i serviramo posuto sa sjeckanim orasima. 

 

Sastojci

  • Tijesto
  • 300 g brašna
  • 3 jaja
  • sol
  • malo vode
  • Nadjev
  • 150 g naribanog mladog kravljeg sira
  • 50 g parmezana
  • 1 jaje
  • ribana korica naranče
  • 50 g šećera
  • 50 g grožđica natopljenih u rumu
  • Slatki umak
  • sok jedne naranče
  • 150 ml vina (istarskog muškata)
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 50 g maslaca
  • 3 žličice meda

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve