Labinski krafi sa sirupom od muškata, meda i naranče
Recept iz: David Skoko
David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.
Sastojci
- 300 g brašna
- 3 jaja
- sol
- malo vode
- 150 g naribanog mladog kravljeg sira
- 50 g parmezana
- 1 jaje
- ribana korica naranče
- 50 g šećera
- 50 g grožđica natopljenih u rumu
- sok jedne naranče
- 150 ml vina (istarskog muškata)
- 100 g sjeckanih oraha
- 50 g maslaca
- 3 žličice meda
Priprema
- 1. Umijesiti domaće tijesto i staviti ga da odmori 30 min. u hladnjak.
- 2. Napraviti nadjev od svih sastojaka.
- 3. Tijesto podijeliti na 2 polovice.
- 4. Razvuči tijesto. Ne pretanko da se ne lomi.
- 5. Kad razvučemo donju“ plahtu“ tijesta na nju posložimo nadjev u hrpice udaljene cca. 5cm. Prekrijemo drugom „plahtom“ od tijesta te istisnemo sav zrak oko hrpica nadjeva. Kalupom za raviole formiramo krafe. Krafe kuhamo u posoljenoj kipučoj vodi oko 5 min.
- 6. U tavi zagrijemo sok jedne naranče. Dodamo med i muškat te pustimo da provrije. Potom dodamo maslac i skuhane krafe sotiramo u slatkom umaku i serviramo posuto sa sjeckanim orasima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca