Kus-kus s ribom i salatom od komorača

Način pripreme:

1. Stavite kus-kus u široki plitki lim. Pospite s 2/3 vruće vode, s malo soli i malo maslinova ulja. Lagano kus-kus promiješajte rukama, cilj je da se izbjegnu grudice. Stavite u posudu za pirjanje kus-kusa ili u lonac za kuhanje na pari (uzmite u obzir da kus-kus prolazi kroz rupe) ostatak vruće vode i dodajte kus-kus neka se pirja oko 10 minuta. Zatim ponovno stavite u tavu i promiješajte prstima. Kus-kus se u tavi triput miješa. Posljednji put ga začinite solju i dodajte maslac. Promiješajte.

2. Ispecite orašaste plodove na suhoj tavi dok ne postanu zlaćani. Narežite ih i dodajte kus-kusu. Promiješajte.

3. Luk narežite na sitne trake ili polumjesece. Pržite u tavi s maslinovim uljem. Čim luk omekša, dodajte začine, šećer i grožđice i promiješajte. Ribu narežite na komade i posložite po luku. Za 1 minutu okrenite ribu i zalijte vodom. Poklopite posudu i pirjajte ribu 10-15 minuta.

4. Pirjanu ribu posložite po sredini kus-kusa, a dodajte i umak koji je nastao.

5. Za salatu narežite tri tanke kriške komorača s pomoću ribalice. Peršin narežite na sitno. Promiješajte povrće u posudi i začinite solju, octom i maslinovim uljem.

Sastojci

  • Za kus-kus250 g finog arapskog kus-kusa 150 ml vruće vode sol maslinovo ulje 2 žlica mekanog maslaca 75 g oguljenih badema 75 g pečenih pinjolaZa ribu6 glavica žutog luka maslinovo ulje 1 žlica cimeta 1 žlica šafrana 1 žlica šećera 600 g fileta brancina sol i papar 150 g bijelih grožđica 200 ml vodeZa salatu2 glavice komorača 1 vezica peršina sol ocat maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve