Opis

Izrežite luk na kockice i usitnite češnjak. Komorač i mrkvu narežite na štapiće. U loncu ugrijte maslinovo ulje i dodajte luk i češnjak. Na trenutak pustite da pozlate pa dodajte mljeveno meso. Kuhačom odvajajte mljeveno meso i pustite da se dobro ispeče. Dodajte pasiranu rajčicu i bijelo vino, pustite da kuha. Dodajte još mrkvu i komorač. Po potrebi možete dodati vode. Pustite da tekućina gotovo ispari. Začinite soli, crnim paprom i listovima korijandra. Poslužite uz kuhani ječam ili kus-kus.

Sastojci

  • 600 g mljevenog mesa od ovčetine/janjetine
  • 1 luk
  • 1 komorač
  • 1/2 mrkve
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 g pasirane rajčice
  • ½ boce bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • Listovi korijandra
  • Maslinovo ulje za pečenje
  • sol i crni papar