Kuhane kozice "Dublin Bay"

Kuhane kozice "Dublin Bay"

Opis

POSTUPAK:

 

  1. Za dvorski bujon stavite veliki lonac na jaku vatru, dodajte sve navedene sastojke i zalijte ih s 1 litrom hladne vode. Pustite da lagano kuha 35 minuta ili dok tekućina ne postane aromatična.

S finim cjedilom, procijedite tekućinu u čistu posudu.

 

  1. Za bagnu cauda od divljeg češnjaka trebamo u tavu za prženje staviti maslinovo ulje i inćune te ih pržiti na srednje jakoj vatri. Kada se počnu otapati dodati nasjeckani češnjak i listove divljeg luka te promiješati. Kuhati dok češnjak ne pusti aromu pa dodati maslac. Kada maslac počne stvarati mjehuriće, maknuti umak s vatre i preliti u posudu za posluživanje.

 

  1. Za „Dublin Bay“ kozice, treba procijeđeni dvorski bujon staviti u lonac i pustiti da zavrije te potom dodati krumpire pa kuhati još 10 minuta. Zatim dodati kukuruz i kuhati 3 minute prije nego što se dodaju kozice Dublin Bay. Isključiti vatru. Kozice bi trebale biti kuhane nakon 3-4 minute. Dodati ledenu vodu da se zaustavi kuhanje i ostaviti lonac da odstoji dok ne bude vrijeme za posluživanje.

 

  1. Za posluživanje stol prekriti s puno slojeva novina da upiju višak vlage. Procijediti tekućinu iz kozica i krumpira i sve istresti ravno na stol. Ukrasiti kriškama limuna i poslužiti s dosta hrskavog kruha od kiselog tijesta i umaka bagna cauda.

 

 

Sastojci

Za dvorski bujon:

  • 50 g suhe morske trave kopra
  • 1 veliki češnjak, nasjeckan
  • 1 vezica majčine dušice
  • 1 manja vezica peršina
  • 3 štapića celera
  • 3 velike mrkve, nasjeckane
  • 2 limuna, prepolovljena
  • 3 lista lovora
  • 1 žlica crnog papra u zrnu
  • 1 žlica sjemenki komorača
  • 3 žlice jabučnog octa
  • 1 litra svijetlog piva
  • 2 žlice soli
  • 2 žlice šećera

 

Bagna cauda od divljeg češnjaka:

  • 12 fileta inćuna
  • 3 velika češnja češnjaka, nasjeckana
  • 125 g maslaca
  • Mala šaka sitno nasjeckanih listova divljeg luka,
  • 2 žlice maslinovog ulja

 

Za serviranje, potrebno je:

  • Kruh od kiselog tijesta, narezan
  • Cvjetovi divljeg češnjaka
  • Novinske stranice
  • kriške limuna

Povezani recepti