Kuglice s bijelom čokoladom i kokosom

Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. 

Sastojci

  • 500 g bijele čokolade
  • 45 g maslaca
  • 50 g kokosovog ruma
  • 25 g kokosovog maslaca
  • 150 g tekućeg vrhnja
  • kokosovo brašno za posipanje

Priprema

  • 1.Zagrijte vrhnje s kokosovim rumom i kokosovim maslacem.
  • 2.Vrućom smjesom prelijte čokoladu, pričekajte da se rastopi pa miksajte.
  • 3.Dodajte maslac od kravljeg mlijeka i ponovno istucite mikserom.
  • 4.Stavite smjesu u hladnjak da se stisne i zatim oblikujte kuglice.
  • 5.Uvaljajte ih u kokosovo brašno.
  • Savjet:
  • Imajte na umu da okus alkohola postaje intenzivniji kada se smjesa ohladi.

Povezani recepti

Vidi sve