Opis
Način pripreme:
1. Prethodno ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva
2. Rastopite kvasac u čaši vode, promiješajte prstima, dodajte šećer i sol, dodajte dva razmućena jaja i vrhnje, lagano promiješajte i postupno dodavajte brašno. Umijesite meko i elastično tijesto. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna. Prebacite tijesto u posudu premazanu maslinovim uljem i pokrijte folijom za čuvanje namirnica. Ostavite tijesto da stoji dok ne udvostruči svoj volumen.
3. Rastopite maslac. Pomiješajte ga s usitnjenim začinskim biljem. U kalupe za pečenje muffina stavite nekoliko zalogaja tijesta, stat će oko 4-5 kada ih napunite do vrha.
4. Kruščiće ponovno ostavite da nabujaju. Pecite oko 20-25 minuta.Sastojci
Sastojci
- 500 g brašna + za miješanje
- 20 g svježeg kvasca
- 1 žličica soli
- 1 žlica šećera
- 2 jaja
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 100 g kravljeg maslaca
- maslinovo ulje za premazivanje
- svježe začinsko bilje po izboru (ružmarin
- bosiljak
- mažuran)