Kruščići sa začinima
Recept iz: Jolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Prethodno ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva
2. Rastopite kvasac u čaši vode, promiješajte prstima, dodajte šećer i sol, dodajte dva razmućena jaja i vrhnje, lagano promiješajte i postupno dodavajte brašno. Umijesite meko i elastično tijesto. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna. Prebacite tijesto u posudu premazanu maslinovim uljem i pokrijte folijom za čuvanje namirnica. Ostavite tijesto da stoji dok ne udvostruči svoj volumen.
3. Rastopite maslac. Pomiješajte ga s usitnjenim začinskim biljem. U kalupe za pečenje muffina stavite nekoliko zalogaja tijesta, stat će oko 4-5 kada ih napunite do vrha.
4. Kruščiće ponovno ostavite da nabujaju. Pecite oko 20-25 minuta.Sastojci
- Sastojci500 g brašna + za miješanje 20 g svježeg kvasca 1 žličica soli 1 žlica šećera 2 jaja 1 žlica kiselog vrhnja 100 g kravljeg maslaca maslinovo ulje za premazivanje svježe začinsko bilje po izboru (ružmarin bosiljak mažuran)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama