Kruščić od peršina
Recept iz: Jolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Rastopite kvasac s mlijekom, promiješajte pjenjačom i dodajte šećer, sol, dodajte nekoliko žlica brašna i miješajte dok ne nastane glatka smjesa. Ostavite smjesu na toplom da odstoji.
2. Operite peršin i pasirajte ga s malo soli i kiselim mlijekom.
3. Odstajali kvasac promiješajte s još brašna dok ne nastane ljepljivo tijesto. Odvojite 1/3 od smjese, pomiješajte s pireom od peršina i još ga izmijesite s malo brašna. Zeleno tijesto pokrijte folijom za čuvanje hrane i ostavite da odstoji. Bijelo tijesto umijesite s ostatkom brašna i ostavite da odstoji prekriveno najlonskom folijom. Ako je potrebno, povećajte količinu brašna.
4. Razvaljajte tijesto u dva pravokutnika. Zeleni stavite na bijeli. On mora biti jedan prst tanji od bijelog.
5. Uvijte oba tijesta u roladu, stavite u tavu i ostavite da stoji oko 20 minuta. Ako želite, možete napraviti male kruščiće umjesto jednoga kruha.
6. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zarežite nožem površinu kruha po dijagonali. Kruh pecite 30-35 minuta i poslužite dok je još topao.
Sastojci
- Sastojci500 g brašna 200 ml svježeg mlijeka 1 žličice šećera 0.5 žličice soli 20 g svježeg kvasca 2 žlice maslinova ulja 1 vezice peršina 2 žlice kiselog mlijeka sol po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama